Zboruri noi la Aeroportul Internațional Timișoara

Două destinații noi, Tel Aviv și Frankfurt-am-Main, și 10 curse suplimentare spre București, acestea sunt noutățile orarului de iarnă de la Aeroportul Internațional Timișoara, care intră în vigoare duminică, 29.10.2017.

În acest sezon de iarnă, valabil din 29 octombrie 2017 până în 24 martie 2018, cele mai importante modificări sunt legate de introducerea celor două destinații noi, directe, de la Aeroportul Internațional Timișoara si suplimentarea curselor spre București operate de companiile aeriene Tarom și Ryanair.Compania aeriană Tarom va reintroduce cursele zilnice 609/ 610, cu plecare din Otopeni la ora 21:25 și sosire la Timișoara la ora 22:40. Cursa retur va avea loc a doua zi dimineața, cu plecare din Timișoara la ora 6:00 și sosire în București la 7:10.

De asemenea, compania aeriană Ryanair a suplimentat cursele spre București, introducând în 3 zile pe săptămână curse de după-amiaza. Astfel, în zilele de luni, miercuri și vineri, vor avea loc curse cu plecare din Otopeni la 12:30 — sosire la Timișoara la 13:35, iar cursa retur va decola din Timișoara la 14:10, cu aterizare în București la 15:15.

În total, în sezonul de iarnă, săptămânal vor fi 43 de zboruri spre București, cu 10 mai multe față de sezonul precedent.
Tot începând cu sfârșitul acestei luni, compania aeriană Lufthansa va introduce o nouă destinație: Frankfurt-am-Main. Cursele vor fi zilnice spre și dinspre cel mai mare nod aerian din Europa pentru curse intercontinentale. Din Frankfurt sunt disponibile număr de aproape 300 de destinații deservite prin curse regulate care, odată cu deschiderea acestei noi rute din Timișoara, vor fi mai ușor accesibile pasagerilor care pleacă din regiunea Banat.

Compania aeriană Wizzair introduce din acest sezon destinația Tel Aviv. Zborurile vor avea loc de două ori pe săptămână, în zilele de luni și vineri. Tel Aviv va fi prima o cursă aeriană regulată care face legătura dintre Timișoara și o țară din afara Europei.‘În urma analizelor și negocierilor cu companiile aeriene partenere, s-a decis introducerea noilor curse de la și spre Timișoara, dar și suplimentarea unor destinații care au înregistrat un număr foarte mare de pasageri. Este tot mai evident că cetățenii din regiunea Banat apreciază ca o necesitate călătoria cu avionul și consideră că timpul extrem de redus de călătorie, cât și tarifele practicate sunt foarte avantajoase’, a declarat directorul Aeroportului Internațional Timișoara, Daniel Idolu.

Orarul va intra în vigoare în dimineața zilei de duminică, 29 octombrie 2017, odată cu trecerea la ora de iarnă.
Nicoleta Trifan
Purtător de cuvânt AIT

823 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *