Adif atribuie lui Talgo fabricarea unui tren de ultimă generație pentru inspecția rețelei feroviare de mare viteză
Transport

Adif atribuie lui Talgo fabricarea unui tren de ultimă generație pentru inspecția rețelei feroviare de mare viteză

Administratorul de infrastructură feroviară din Spania, Adif, a atribuit companiei Talgo furnizarea unui tren de laborator de ultimă generație, conceput special pentru inspecția și întreținerea liniilor feroviare de mare viteză din întreaga țară. Suma de atribuire a contractului este de 39 de milioane de euro.

Comanda include nu numai fabricarea trenului, ci și un serviciu de întreținere complet timp de cinci ani, furnizarea de sisteme, subsisteme și piese, pe lângă dotarea interioară a acestuia cu instrumente de detectare și monitorizare dinamică de înaltă tehnologie, crescând valoarea din contract până la 39 de milioane de euro.

Cu șase vagoane și două autospeciale, acest tren cu lățime variabilă va avea o putere de 8.000 kW și poate atinge o viteză maximă de 330 km / h în funcțiune. Botezat în mod informal de către producător ca Dr. Avril, pentru capacitatea sa de a detecta orice tip de imperfecțiune a infrastructurii, oricât de mică ar fi, și urmând obiceiul japonez de a numi toate “trenurile” de întreținere drept “doctor”, această unitate va avea toate caracteristicile tehnologice ale platformei cu viteză foarte mare a companiei spaniole.

Printre caracteristicile care diferențiază Avril de alte trenuri de mare viteză, în plus față de nivelul redus continuu al podelei și al platformei, un spațiu interior mai mare iese în evidență datorită lățimii mai mari a mașinilor, ceea ce în cazul Dr. Avril va fi crucial pentru a îmbunătăți nu numai amenajarea echipamentelor, ci și ergonomia pozițiilor în care tehnicienii Adif își desfășoară activitatea la bordul trenului de laborator, adesea cu viteze care depășesc 300 km / h.

În plus, designul interoperabil al platformei, electrificarea acesteia în curent alternativ și continuu și rularea acesteia cu lățimea variabilă, permit Dr. Avril să acceseze indistinct liniile de lățime internațională sau iberică în funcție de nevoile administratorului.Foto&info: Talgo

117 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *