Un proiect vamal al industriei feroviare abordează preocupările legate de congestionarea post-Brexit și accesibilitatea feroviară în Marea Britanie

Un proiect vamal al industriei feroviare abordează preocupările legate de congestionarea post-Brexit și accesibilitatea feroviară în Marea Britanie

Crearea de noi zone vamale feroviare la terminalele de transport feroviar de marfă (Railway Customs Areas – RCA) ar evita necesitatea unui singur punct de control la frontieră, eliminând perspectiva congestionării rețelei feroviare din UK și asigurând beneficiile economice de 1,7 miliarde de lire sterline livrate în fiecare an de transportul feroviar de marfă. Incertitudinea pentru întreprinderi, evidențiată de întârzierile și veniturile pierdute din controalele vamale după Brexit, ar putea fi redusă cu noi propuneri din industria feroviară publicate de către Rail Delivery Group.

Importurile prin tunelul ce traversează Canalul Mânecii ar evita aglomerația la un singur punct de trecere a frontierei prin introducerea noilor RCA în întreaga țară, conform unui nou raport al Rail Delivery Group.

În prezent, transportul feroviar de marfă în interiorul Uniunii Europene funcționează fără a fi nevoie de declarații vamale, dar există un amplasament pe fiecare parte a tunelului de pe Canalul Mânecii pentru inspecții de securitate și securitate. Conversia sitului de la Dollands Moor din Kent pentru utilizarea ca vamă are potențialul de a crea congestionări semnificative și întârzieri care ar perturba lanțurile de aprovizionare și de comercializare, în special fabricarea în timp real, ceea ce reduce la minimum ineficiența și reduce costurile.

Odată cu investițiile din sectoarele public și privat pentru a furniza măsuri de securitate vamale adecvate la terminalele de marfă existente, se pot crea RCA pentru a se asigura că importurile ajung fără întârziere la destinație. Acest lucru este esențial pentru lanțul de aprovizionare de producție, precum și pentru importurile de băuturi De exemplu, piesele de asamblare a autoturismelor sunt transportate pe calea ferată către terminalele din Midlands și Ditton din nord-vest, în timp ce apa îmbuteliată din Franța este importată în Daventry.

Un studiu recent privind 835 de întreprinderi exportatoare sau importatoare de către Camerele de Comerț Britanice și Portul Dover a constatat că 29% dintre întreprinderi au simțit că impactul întârzierilor în porturi le afectează, în timp ce una din trei întreprinderi au declarat că nu sunt pregătite pentru noi acorduri vamale.

Împreună, companiile feroviare din Marea Britanie se angajează să continue să sprijine economia Marii Britanii și să furnizeze investiții de îmbunătățire care vor susține creșterea viitoare. Rail Delivery Group va colabora cu guvernul pentru a asigura circulația ușoară și eficientă a transportului feroviar de mărfuri dacă ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană va avea loc.
Peste 2000 de trenuri au transportat anul trecut 1,22 milioane de tone de marfă, cu excepția containerelor navale. În primele trei luni ale acestui an, transportul feroviar internațional de mărfuri pe canal a crescut la 100 milioane de kilometri pe kilometru, în creștere cu un sfert (23%) față de aceeași perioadă din 2017. În prezent există o capacitate neutilizată de cale ferată prin Eurotunnel, pentru toate importurile și exporturile, oferind oportunități pentru importul mai multor mărfuri pe calea ferată post-Brexit.

Raportul privind transportul feroviar de marfă din Marea Britanie stabilește modul în care transportul feroviar asigură peste 1,7 miliarde de lire sterline de beneficii economice pentru Marea Britanie, în special în nord-vestul Angliei, Yorkshire și Humber și Midlands.Foto&info: Rail Delivery Group

1.016 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *