ABB și Volvo introduc o rețea cu 157 autobuze electrice în Göteborg
Mobilitate

ABB și Volvo introduc o rețea cu 157 autobuze electrice în Göteborg

Începând cu 2020, 157 de autobuze electrice Volvo noi vor începe să opereze pe din Göteborg, Mölndal și Partille, alimentate de soluții de încărcare a infrastructurii de la ABB. Acest anunț reper reprezintă un pas important către realizarea unei soluții de transport public durabil pentru cele 180 de milioane de călătorii efectuate cu autobuzul în regiune în fiecare an.

În conformitate cu viziunea guvernului suedez, că Suedia ar trebui să fie neutră din punct de vedere climatic până în 2050, compania de transport public Västtrafik lucrează să elecrifice tot traficul orașului din Västra Götaland până în 2030.

Volvo Buses și ABB contribuie la realizarea acestui obiectiv cu furnizarea a 157 de autobuze electrice noi și sprijinirea infrastructurii de încărcare operatorului de autobuze Transdev. Cu serviciile programate să înceapă în decembrie 2020, noile linii electrificate vor însemna un număr de 220 de autobuze electrice pentru transportul rezidenților și vizitatorilor din Göteborg până la sfârșitul anului.


Foto&info: ABB

117 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *