ABB Power Grids și Ashok Leyland dezvoltă autobuze electrice mai eficiente
Mobilitate

ABB Power Grids și Ashok Leyland dezvoltă autobuze electrice mai eficiente

Ashok Leyland, manager Hinduja Group și ABB Power Products and Systems India Limited au semnat un Memorandum de înțelegere (MO) pentru a extinde ecosistemul pentru sisteme de transport cu autobuze electrice eficiente și mai ecologice în India. MoU prezintă un parteneriat pentru dezvoltarea unui autobuz electric pilot bazat pe tehnologia inovatoare a încărcării flash a ABB, TOSA, care încarcă bateria în doar câteva secunde în timp ce pasagerii urcă și coboară în autobuz. Acest lucru evită necesitatea de a scoate vehiculul în funcțiune pentru a se reîncărca la fiecare câteva ore sau a avea un autobuz de înlocuire pregătit, reducând astfel dimensiunea flotei, sporind totodată capacitatea de transport a pasagerilor.

Guvernul indian promovează utilizarea vehiculelor electrice (EV), în unele cazuri planificând să aibă 30% din parcul de vehicule electrice până în 2030. Pentru operatori, trecerea la electricitate este o cerere complexă. Provocarea lor principală cu autobuzele cu baterie este de a maximiza capacitatea de transport a pasagerilor și timpul de rulare pentru a face întreaga operațiune viabilă economic și durabilă pentru viitor.

Pentru a rezolva această problemă, Ashok Leyland, cel mai mare producător de autobuze din India și al patrulea cel mai mare producător de autobuze din lume, va dezvolta și produce autobuze electrice cu tehnologia de încărcare flash TOSA, premiată de ABB, împreună cu asistență operațională și servicii.


Foto&info: ABB

74 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *