ABB și King Long China colaborează pentru a dezvolta cele mai eficiente și rapide la încărcare autobuze electrice
Mobilitate

ABB și King Long China colaborează pentru a dezvolta cele mai eficiente și rapide la încărcare autobuze electrice

ABB și King Long Motor Group au semnat un acord pentru a dezvolta în comun un e-autobuz cu cel mai rapid încărcător flash din lume pentru piața de transport public cu baterii electrice din China. E-autobuzul va avea sistemul de încărcare flash TOSA de la ABB, care încărcă bateria în doar câteva secunde în timp ce pasagerii urcă și coboară din autobuz. Acest lucru evită necesitatea de a scoate vehiculul din serviciu pentru reîncărcare la fiecare câteva ore sau de a avea un autobuz de înlocuire pregătit, reducând astfel dimensiunea flotei.

Pentru demonstrații către clienți, partenerii construiesc un proiect pilot în China. King Long va proiecta și asambla e-autobuzul, în timp ce ABB va oferi soluția de încărcare flash TOSA constând dintr-o stație de alimentare pe marginea drumului, un sistem de transfer de energie și un încărcător de baterii la bord. Soluția de încărcare rapidă nu necesită linii aeriene costisitoare. Permite companiilor de transport public să opereze autobuze electronice fără emisii, inutile, într-un mod rentabil și ecologic.

China este cea mai mare piață mondială de e-autobuze, datorită politicii guvernamentale de a acorda prioritate electrificării sistemului de transport public pentru a reduce poluarea urbană și dependența de importurile de petrol. King Long Motors este unul dintre cei mai mari producători de autobuze și autocare din China și din lume. Compania are vânzări extinse la nivel mondial, în special în Asia, America Latină, Africa și Orientul Mijlociu.

La Geneva, Elveția, TOSA-ul ABB este deja o tehnologie de e-autobuz consacrată. A funcționat peste 500.000 de kilometri, a transportat milioane de pasageri și a economisit peste 1.000 de tone de emisii de dioxid de carbon. De asemenea, sistemul este programat să înceapă să funcționeze pe 20 de autobuze electronice în Nantes, Franța, în septembrie 2019.


Foto&info: ABB

99 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *