ABB susține o interoperabilitate mai mare pe piața autobuzelor și camioanelor electrice

ABB susține o interoperabilitate mai mare pe piața autobuzelor și camioanelor electrice

Ca membru al consorțiului ASSURED, ABB facilitează o mai mare standardizare a încărcării autobuzelor electrice, esențială pentru conducerea investițiilor și creșterii pieței. Angajat să scrie viitorul pentru mobilitate durabilă, ABB a jucat un rol central în cadrul consorțiului ASSURED în elaborarea unui nou raport care ne va aduce un alt pas înainte în standardizarea infrastructurii de încărcare a autobuzelor electrice.

Proiectul de patru ani, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul programului Horizon 2020 Vehicule Verzi, a început în octombrie 2017 cu scopul de a dezvolta și testa soluții de încărcare de mare putere pentru aplicații de dimensiuni mari, urbane, de mare tonaj. Raportul prezintă specificațiile pentru încărcarea automată a vehiculelor grele pe baza proiectelor de standarde existente.

Următoarea fază a proiectului include dezvoltarea testelor de conformitate și interoperabilitate pe baza standardelor prezentate în raport. Testarea într-un mediu controlat de testare IDIADA din Barcelona este programată să înceapă în trimestrul 4, 2019.

Aceasta va fi urmată de o demonstrație a interoperabilității încărcătoarelor și a vehiculelor în situații de operare reală în trei orașe europene, Goteborg, Barcelona și Osnabruck, pe tot parcursul anilor 2020-2021. Unic pentru proiect, ABB va furniza versiuni mobile ale încărcătoarelor sale Panto Down și Panto Up, care pot fi instalate în cel puțin patru ore.Foto&info: ABB

224 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *