ABB va livra echipamente de tracțiune și motoare pentru 300 de trenuri noi produse de Stadler

ABB va livra echipamente de tracțiune și motoare pentru 300 de trenuri noi produse de Stadler

ABB a semnat cu Stadler Valencia un contract în valoare de 170 de milioane de dolari pentru a livra pentru peste 300 de trenuri și locomotive noi tehnologii de tracțiune extrem de eficiente din punct de vedere energetic. Acestea vor fi utilizate în diferite rețele feroviare europene pentru modernizarea și consolidarea transportului feroviar în țări precum Spania, Portugalia, Marea Britanie, Germania sau Austria, precum și în unele coridoare feroviare europene. Majoritatea acestor comenzi au fost rezervate în T3, 2022. Domeniul de aplicare include echipamentele de tracțiune și motoarele ABB pentru alimentarea trenurilor.

O mare parte din trenurile care vor fi alimentate de tehnologiile ABB se bazează pe modelul CITYLINK al tram-trenurilor Stadler, o familie de vehicule feroviare ușoare special concepută pentru a conecta centrul orașului cu zona sa metropolitană fără a schimba trenurile, oferind o călătorie sigură și extrem de confortabilă. CITYLINK oferă o soluție versatilă pentru operatorii feroviari, deoarece aceștia pot opera electric pe rețeaua de tramvaie, precum și pe serviciile magistrale feroviare, la viteze de până la 100 km/h. Tehnologiile ABB din cadrul acestor comenzi vor alimenta și locomotivele pentru transportul de mărfuri.

Toate aceste trenuri diferite vor fi alimentate de sisteme de tracțiune care fac parte din familia Bordline a ABB. Aceste sisteme convertesc energia electrică de la linia electrică aeriană la tensiunea și frecvența potrivită pentru a acționa motoarele de tracțiune. Convertoarele selectate pentru CITYLINK vor integra toate electronicele de putere, tracțiunea și puterea auxiliară, într-o singură cutie, minimizând greutatea vehiculului, economisind energie și facilitând întreținerea. Convertoarele Bordline Compact care vor fi instalate în locomotive vor fi optimizate suplimentar pentru a crește eficiența energetică și a reduce costurile ciclului de viață.

Soluțiile de tracțiune de la ABB sunt capabile să țină seama de specificul de proiectare al trenurilor, precum și de mediul de operare, inclusiv de condițiile climatice și de cerințele suplimentare care influențează condițiile de funcționare a trenurilor, oferind niveluri ridicate de eficiență operatorilor din diferite zone geografice.

Foto&info: ABB

744 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *