ABB E-mobility este furnizorul soluției de încărcare rapidă a autobuzelor electrice din Constanța

ABB E-mobility a furnizat Municipiului Constanța, unul dintre orașele aflate în fruntea mobilității electrice urbane din România, cea mai recentă tehnologie de încărcare rapidă, care alimentează autobuzele electrice ale orașului, accelerând astfel tranziția către o mobilitate fără emisii. Aici au fost instalate cinci stații de încărcare rapidă de 300 kW HVC-PD (Încărcător pantograf coborâtor pentru vehicule grele) și douăzeci de stații de încărcare rapidă Terra 54 HV pentru alimentarea flotei de autobuze electrice BYD. Terra 54 HV furnizează energie pentru încărcarea autobuzelor la depou peste noapte, în timp ce încărcătoarele de 300 kW HVC asigură disponibilitatea maximă a vehiculelor, permițând încărcarea rapidă în timpul zilei, atât la depou, cât și la sfârșitul traseului.

Toate încărcătoarele ABB E-mobility sunt echipate cu filtre EMC de clasă B, oferind siguranță atunci când sunt instalate în zonele cele mai aglomerate ale orașului, asigurând în același timp securitate maximă, atât pentru pasagerii autobuzului, cât și pentru operatori.

Soluția inovatoare de mobilitate electrică ABB instalată la Constanța se caracterizează prin performanță ridicată și timp mare de funcționare. Eficiența și ușurința la instalare reprezintă caracteristici suplimentare ale încărcătoarelor datorită conexiunii lor extrem de simple la rețea. Încărcătoarele sunt deja echipate pentru a susține autobuzele electrice ale viitorului cu capacități de încărcare de 920 VDC. Aceste caracteristici au fost implementate cu succes de ABB E-mobility în alte țări europene, cum ar fi Germania, Suedia, Norvegia și Franța.

Toate stațiile de încărcare instalate la Constanța sunt conectate la Cloud prin intermediul ABB Ability™, facilitând actualizările de software de la distanță, precum și gestionarea îmbunătățită a încărcătoarelor atât de către clienți, cât și de către inginerii ABB de service. Soluțiile de încărcare inteligentă de la ABB E-mobility se remarcă prin designul modular, pregătit pentru viitor, funcționarea sigură și fiabilă și prin instrumentele de gestionare a datelor și service de la distanță, deschizând calea către un transport public mai ecologic și mai durabil în România.

„Ne dorim să oferim clienților noștri soluții personalizate, caracterizate printr-un nivel ridicat de siguranță și fiabilitate. Împreună cu partenerii noștri suntem bucuroși să sprijinim Municipiul Constanța, în vederea unui transport public mai curat și mai durabil și să contribuim la evoluția peisajului mobilității electrice în România.” – a declarat Erhan Savas, Vicepreședintele Comercial ABB, Electrificare, România.

Foto&info: ABB Romania

670 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *