BEI susține planul Enel X Mobility pentru 14.000 de noi stații de încărcare pentru mașinile electrice în Italia

Asociația Producătorilor Auto din Europa: mașinile electrice au o cotă de piață în creștere cu un maxim de aproape 40% în Norvegia dar necesită o impunere mai mare în zona de est a Europei

Banca Europeană de Investiții (BEI) lucrează alături de Enel pentru a finanța aproximativ 14.000 de noi stații de încărcare pentru mașinile electrice care vor fi instalate pe întreg teritoriul Italiei în următorii 5 ani. Acest acord a fost semnat la Roma de către BEI și Enel X Mobility, o filială a Enel X, linia de afaceri a Grupului Enel care se axează pe produse inovatoare și soluții digitale. Enel X Mobility va primi un împrumut BEI pe 10 ani de 115 milioane de euro, garantat de Enel Spa, din care 50 de milioane de euro au fost deja acordate.

Împrumutul BEI va acoperi aproximativ 50% din investiția totală a Enel X Mobility. Proiectul contribuie la unele dintre principalele obiective ale BEI: combaterea schimbărilor climatice și promovarea inovării și a mobilității durabile.

Prin programul său național, Enel X Mobility se angajează să sporească substanțial dezvoltarea mobilității electrice în Italia, furnizând țării 7 000 de puncte de încărcare până în 2020, care se așteaptă să se dubleze la 14 000 până la sfârșitul anului 2022, cu o investiție totală de aproximativ 300 de milioane de euro.

„Cooperarea noastră cu Enel este de lungă durată. BEI împărtășește cu Enel o atenție deosebită mediului și impactului asupra vieții oamenilor și asupra IMM-urilor”, a declarat vicepreședintele BEI Dario Scannapieco. „După modernizarea centralelor energetice și a celor 1 miliard de euro împrumut pentru a finanța 41 de milioane de noi contoare digitale, suntem deosebit de încântați să susținem acest proiect: mașinile electrice vor contribui la îmbunătățirea vieții oamenilor prin reducerea poluării aerului și a zgomotului „.

„Suntem ferm angajați să oferim în Italia un impuls decisiv dezvoltării unui sistem de mobilitate durabilă. Planul nostru este ambițios și este important ca BEI să îl pună în aplicare”, a declarat CEO-ul Enel, Francesco Starace. „Infrastructura avansată din punct de vedere tehnologic, care va contribui la creșterea numărului de mașini electrice pe șosele în Italia va aduce beneficii semnificative mediului, sistemului economic, afacerilor și cetățenilor, îmbunătățindu-și viața de zi cu zi, precum și obiceiurile de călătorie și de consum „.



Foto: Andrei Marian

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *