Municipiul Botoșani se modernizează cu autobuze electrice. Karsan va livra 38 de autobuze e-ATA 10m

Municipiul Botoșani se modernizează cu autobuze electrice. Karsan va livra 38 de autobuze e-ATA 10m

Anadolu Automobil Rom transmite că Primăria Municipiului Botoșani continuă demersurile pentru modernizarea transportului public local prin semnarea unor noi contracte de achiziție în cadrul proiectului „Modernizarea transportului public la nivelul Zonei Urbane Funcționale a Municipiului Botoșani”, finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Contractele au fost semnate la sediul Primăriei Botoșani, în prezența primarului Cosmin Andrei și a reprezentanților Anadolu Automobil Rom, unic importator al mărcii Karsan în România, partenerul producătorului de autobuze Karsan Otomotiv SAN VE TIC A.S.

În cadrul acestui proiect major, s-au semnat două contracte care prevăd achiziția unui total de 38 de autobuze electrice și a infrastructurii aferente de încărcare.

Lotul 1 prevede achiziționarea a 11 autobuze electrice, cu o lungime de aproximativ 10 metri, destinate transportului public în orașul Bucecea, precum și instalarea a 4 stații de încărcare rapidă și 11 stații de încărcare lentă. Valoarea acestui contract este de aproximativ 5.110.371 Euro, fără TVA.

Lotul 2 se referă la achiziția a 27 de autobuze electrice, e aproximativ 10 metri, care vor deservi localitățile Curtești și Bălușeni. În cadrul acestui lot, vor fi instalate 9 stații de încărcare rapidă și 27 de stații de încărcare lentă, valoarea contractului ridicându-se la aproximativ 12.720.043 Euro, fără TVA.
Pentru ambele loturi, livrarea autobuzelor și instalarea stațiilor de încărcare se vor finaliza în termen de 15 luni, iar producătorul Karsan Otomotiv SAN VE TIC A.S. oferă o garanție de 9 ani sau 900.000 km, asigurând astfel calitatea și durabilitatea vehiculelor.

Mulțumită pachetului de acumulatori de tipul LFP și o capacitate de aproape 400 kWh, autobuzele Karsan E-ATA 10 au o autonomie de minim 200 km în condiții grele de exploatare.

Importatorul Anadolu Automobil Rom, reprezentat la eveniment de doamna Magda Peșu, director general, este partenerul de lungă durată al Karsan Otomotiv în România. Cu o experiență vastă în domeniul vehiculelor pentru transportul public, Anadolu Automobil Rom va asigura livrarea autobuzelor necesar pentru întreținerea și funcționarea optimă a acestora pe termen lung.

„Această investiție vine în completarea celei din vara acestui an din cadrul aceluiași proiect, prin care am achiziționat 30 de microbuze electrice și tot atâtea stații de încărcare lentă, în valoare totală de 36,5 milioane de lei”, a declarat Cosmin Andrei, primarul municipiului Botoșani, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului.

Foto: Mobilitate.eu Info: Anadolu Automobil Rom

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *