STB-URAC începe să scoată la traseu primele tramvaie trecute prin reparații în 2022

STB-URAC începe să scoată la traseu primele tramvaie trecute prin reparații în 2022

Dacă anul 2021 a fost unul cu vagoane destul de puține ieșite pe poarta URAC, uzina de reparații a STB SA, anul 2022 vine cu mai multe speranțe pentru vagoane trecute prin reparații ale caroseriilor, reparații capitale și modernizări, cei de la uzină având nevoie de un flux constant de piese și materiale pentru a putea realiza un program constant de livrări către STB. Mobilitate.eu a realizat o monitorizare în traseu a celor două tramvaie.

Astfel, deși momentan vorbim de vagoane din generația veche, este un început, fiecare vagon reparat capital sau scos din imobilizare contând pe traseele orașului. Primul vagon este o reparație capitală a tramvaiului #317, ce aparține de depoul Giurgiului, urmând să îl vedem în circulație pe toate liniile depoului, dar în mare parte din timp pe liniile 7 și 25, liniile unde depoul Giurgiului repartizeză în mod normal cele mai bune tramvaie pe care le are. Vagonul a ieșit din URAC cu o reparație capitală a interiorului și exteriorului, recablare pe instalațiile electrice, instalarea unui sistem de iluminat LED, mai eficient și economic decât vechile neoane și reparația capitală cu rebandajare a boghiurilor. De asemenea, o altă noutate implementată recent de URAC sunt jgheanurile de pe marginea acoperisului, care previn scurgerea apei murdare de pe acoperis, care duce la apariția unor urme negre atât pe laterual cât și pe geamurile vagonului, negreala inevitabilă din zona echipamentelor care se află pe acoperis.




Următorul vagon ieșit din URAC este CH PPCul #4009, al depoului Alexandria, un titular al liniei 41, repartizat doar astăzi pe linia 32. Vagonul a beneficiat de o reparație totală a caroseriei, cu revopsire completă și etanșare a ferestrelor unde existau probleme cu infiltrațiile. Din pacate la interior s-a intervenit minim, fiind reparată doar îmbinarea linoleumului de pe podea, cel mai probabil o cosmetizare interioară urmând să aibă loc în depou în următoarea perioadă. 4009 este un vagon din generația CH PPC, introdus în linia 41 în anul 2008 când a fost modernizat la URAC. Vagonul este unul fiabil tehnic, având parte de reparația capitală a boghiurilor, cu rebandajare, la începutul anului 2020.



5 thoughts on “STB-URAC începe să scoată la traseu primele tramvaie trecute prin reparații în 2022

  1. Ieri,cel puțin #317 a fost in 19.Este foarte bine ca se modernizează din tramvaie ca ar fi de toata baftă ca pe lângă tramvaie noi ca cele de la Astra sa trimiți rebuturi si pline de rugine,ca sa faci parcul cum ar fi cazul liniei 41.

  2. si AC ?..suntem in sec 21 ..in ce secol putem spera ca aerul conditionat devine o normalitate ?
    bine si unde.l avem ne batem joc…intram vara in oktokar de la 40 grade la soare la vreo 15 ,si daca indrazneam sa intreb soferul eram aratat cu degetul ca sunt anti sistem si oricum „sunt setate din fabrica ” …atat respect avem intre noi , nici macar n.a gasit o minciuna credibila

  3. 7 ar trebui măcar cu tramvaie PPC măcar ca și 47. E păcat să ai infrastructura nouă și să o terfelesti cu V3A cu roți pătrate din 19. Nici cu 23 și 27 nu mi-e rușine. Și alea sunt praf. La ce e pe Dudesti și Mărășești . Măcar de ar inversa 23,27 cu 19, adică primele pe Vitan iar 19 pe Dudesti.
    Să se apuce și de linia de pe Șerban Vodă și de Dudesti (obligatorie dacă Dudesti vrea tramvaie noi, măcar tronsonul depou – Mihai Bravu.

    1. Pe Dudesti se va face linia. Serban Voda momentan nu, sunt prioritare 40 si 55 apoi liniile din Mihalache/Bucurestii Noi.

  4. BN e absolut necesară. Și cât ar sta BN izolat, lăsate doar 164, 008 și încă câteva pentru 45 ( făcut Damaroaia – mezes) transformat tot parcul de acolo în PPC, reparat linia de acces, linia Ion Mihalache.
    Dacă se repară Ion Mihalache și se intra măcar cu PPC, succesul tramvaiului pe acolo va fi maxim. La fel și 24 în Damaroaia.
    De 5 nu mai zic…dar ar putea să o dea pe traseul SF Vineri – Ștefan cel Mare. Să nu țină 2S urile degeaba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *