STB SA caută constructor pentru caroseriile a 50 de tramvaie V3A modernizate

STB SA continuă modernizarea parcului de tramvaie la URAC în paralel cu sosirea noilor tramvaie Imperio

STB SA a lansat pe SEAP 3 consultări ale pieței, in proiectul de modernizare a 50 de tramvaie V3A-93 în variantele PPC-CA. Se caută stabilirea unei valori estimate și a unui grafic de livrare pentru structurile necesare celor 50 de tramvaie, ceea ce înseamnă 150 de tronsoane, 50 tip A, 50 tip B și 50 tip C, tronsonul C fiind realizat pe structură cu podea parțial coborâtă. Conform specificației STB SA, caroseriile vor fi confecționate, sablate, protejate și vopsite în schema STB SA, urmând să fie transportate de prestator la URAC, unde STB SA va continua procesul de echipare și punere în funcțiune. Practic, cu acest contract STB SA va externaliza procesul de producție a caroseriilor V3A.

În prezent STB SA are în pregătire proiectul de modernizare a 50 de tramvaie V3A și a 20 de tramvaie Tatra. Tramvaiele V3A vor fi realizate în sistem PPC-CA și 93-PPC, iar cele Tatra vor beneficia de o modernizare extinsă, tramvaiele urmând să fie reconfigurate aproape total. În ultimii ani, STB SA a căutat soluții pentru continuarea proiectelor de modernizare a tramvaielor prin transformarea în vagoane moderne cu podea parțial coborâtă, design modern și interior ergonomic.

Consultarea pieței va avea loc până la data de 26 aprilie 2023.

6.791 Vizualizări

3 thoughts on “STB SA caută constructor pentru caroseriile a 50 de tramvaie V3A modernizate

  1. Mai bine iau tramvaie noi si modernizeaza liniile decat sa faca nspe mii de prototipuri nefunctionale…
    Probabil ca nu mai au personal in URAC si de aia externalizeaza caroseriile.

    1. Se șterge cu buretele o istorie, o tradiție, de 115 ani…. Din 2010 se fac eforturi uriașe pentru ”recuperarea” terenului din buricul târgului și ”restituirea” lui rechinilor politici și imobiliari. Începutul sfârșitului îl are drept autor pe ilustrul doctor primar (marele chirurg de apendicite și mici lipoame) și opera i-a fost continuată de ilustra jurnalistă, care nu au mai finanțat nici măcar cu un cent producția. Între timp, muncitori, tehnicieni sau ingineri cu un grad ridicat de experiență și competență au ales alte locuri de muncă, au plecat în alte țări sau s-au pensionat înainte de vreme… Imperio Metropolitan ar fi putut fi fabricat la București, din păcate, au existat două piedici, prima și cea mai importantă legată de faptul că doctorului primar nu i-a convenit șpaga (și Blidar nu a vrut să-i dea un milion de euro deși era dispus să ofere primul Imperio – 1,2 milioane de euro – gratuit pentru București) și a doua legată de sindicat. Valer Blidar vroia să preia uzina gradual (și a și modernizat una dintre hale cu un milion de euro din banii lui) dar fără ”umplutură” de funcționari, muncitori atârnători și bețivi sau alți frecționiști… Și sindicatul s-a opus! Așa se scrie istoria, mulți se îmbogățesc mult și rapid, profesioniștii ne fug în toate zările (nu ca să se îmbogățescă ci doar pentru meserie) și biata Românica pierde non-stop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *