Solaris a prezentat inovațiile autobuzelor electrice și trei produse de bază în cadrul Transexpo 2018

Solaris a prezentat inovațiile autobuzelor electrice și trei produse de bază în cadrul Transexpo 2018

În timpul celui de-al 14-lea târg internațional de transport public Transexpo, Solaris a prezentat trei autobuze. Două dintre acestea sunt bine-cunoscutele Solaris Urbino 12 electrice și Urbino 12 hibrid cu un sistem realizat de BAE. Al treilea vehicul este o noutate completă a produsului liderului de piață din Polonia. Hibridul Solaris Urbino 12 LE lite este un autobuz cu costuri de operare reduse și mai ușor decât structura standard a vehiculului.

În doar opt ani de la debutul primului său autobuz electric, Solaris a livrat sau a primit comenzi pentru aproape 350 de vehicule din partea clienților din 14 țări. La târgul Transexpo 2018, producătorul polonez prezintă vehicule cu emisii zero care se bazează pe experiența de peste 9 milioane de kilometri rulați de autobuze. Cele mai recente soluții tehnologice privind încălzirea, răcirea și sistemul de direcție au fost proiectate pentru a ajuta la reducerea consumului de energie. Solaris oferă clienților săi servicii cuprinzătoare de gestionare a investițiilor care acoperă nu numai furnizarea de autobuze și sisteme de încărcare, ci și asigurarea pregătirii instalațiilor, inclusiv a lucrărilor de construcții.

De la introducerea autobuzelor electrice, Solaris a lucrat constant la tehnologii pentru a asigura o performanță și mai bună. Majoritatea eforturilor dedicate dezvoltării unui sistem de încălzire în autobuzele electrice au rădăcina în dorința de a reduce consumul de energie și de a asigura extinderea autonomiei autobuzelor. În acest scop, producătorii folosesc adesea un încălzitor cu motor diesel și nu alte soluții; aceasta, deși eficace atunci când temperaturile sunt foarte scăzute, sunt departe de a fi fără emisii. Solaris a propus o noutate inovatoare sub forma unui sistem hibrid de încălzire alimentat cu GPL. Este o opțiune cu emisii scăzute, mult mai ieftină decât un încălzitor standard cu motor diesel. Mai mult, tancurile pentru GPL sunt mai mici decât cele aplicate pentru GNC, ceea ce înseamnă că instalarea acestora este mai puțin complicată.

Există, de asemenea, o nouă opțiune la dispoziția clienților cu privire la sistemul de încălzire și climatizare, în care CO2 este utilizat ca fluid de lucru, considerat în prezent soluția cea mai ecologică. Utilizarea unei pompe de căldură permite procurarea căldurii de la dispozitivele auxiliare și, astfel, limitarea consumului de energie derivată din baterii, ceea ce, la rândul său, duce la extinderea autonomiei și asigură o funcționare eficientă la temperaturi scăzute.

O alta schimbare este limitarea treptata a utilizării agentului frigorific R134a folosit in sistemele de aer condiționat existente. În conformitate cu deciziile UE, până în 2030 această substanță trebuie înlocuită complet cu R513a mult mai ecologic. Datorită eforturilor producătorului polonez și a unuia dintre furnizorii săi, aerul condiționat al vehiculelor fabricate de Solaris poate fi deja completat cu agentul curat.



O alta noutate este sistemul de diagnosticare la distanta pentru autobuzele electrice, denumit eSConnect. Îmbunătățește și sprijină posibilitățile de diagnosticare și de întreținere și facilitează, de asemenea, analiza datelor specializate provenite de la un vehicul. Autobuzele echipate cu un sistem de diagnosticare la distanță vor permite producătorului să stabilească o bază de date cu date reale de performanță, care pot fi ulterior utilizate pentru soluții perfecte aplicate de producător.

Pentru majoritatea municipalităților și transportatorilor, autobuzele electrice reprezintă o soluție nouă. La cererea unui client interesat și pentru a îi ajuta să se pregătească pentru electrificarea liniilor de autobuz, Solaris poate elabora un studiu individual de fezabilitate. Biroul de Cercetare și Dezvoltare (BBiR) al producătorului polonez elaborează soluția optimă în ceea ce privește e-mobilitatea, bazată pe cerințele clienților și o serie de date de intrare, cum ar fi intervalul de temperatură într-un anumit oraș, necesar pentru estimarea energiei consumul nu numai în condiții normale, ci și în situații extreme, viteza medie, topografia zonei pe care o deservește linia de autobuz, numărul de opriri, fluxurile de pasageri, orarele și multe altele.

Unitatea de acționare a sistemului Solaris Urbino 12 electric prezentată la târgul Transexpo este alcătuită din două motoare electrice cu o putere de vârf de 125 kW (performanță netă de 110 kW fiecare), instalate la puntea de acționare. Energia necesară pentru propulsarea acestora este stocată în bateriile Solaris High Energy cu o capacitate totală de 240 kWh. Versiunea vehiculului prezentată la târg poate fi încărcată cu ajutorul unui încărcător extern staționar sau al unui încărcător (34kW) la bord, fără a fi necesară instalarea unei infrastructuri suplimentare.

Foto&info: Solaris

1.551 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *