SCRL Brașov finalizează o nouă reparație RR la o locomotivă pe 4 osii cu modernizare Promat

SCRL Brașov finalizează zilele acestea reparația capitală, reparație tip RR, a locomotivei EG 461-113 a depoului Suceava. Locomotiva face parte dintr-o nouă serie de reparații pe care uzina din Brașov, subsidiară a CFR Călători, le realizează pentru operatorul de stat în perioada 2022-2023, urmând ca operațiunile de RR să continue la mai multe locomotive care vor ajunge treptat la SCRL.

Locomotiva EG 113 a ajuns la SCRL în toamna anului 2021, fiind trecută printr-un amplu proces de reparație capitală la boghiuri, cu rebandajarea osiilor, repararea și înlocuirea componentelor uzate precum și curățarea și revopsirea tuturor componentelor mecanice pentru prevenirea coroziunii. În prezent locomotiva a terminat primele probe, urmând o altă serie de reglaje și probe, pentru ca până la finalul lunii martie să fie livrată depoului de domiciliu, Suceava.

La partea electrica s-a intervenit prin înlocuirea cablurilor și a componentelor uzate, în timp ce tot ansamblul electric și electronic implementat la modernizarea cu Promat Craiova, a fost dus chiar la compania din Craiova pentru verificări, reparații, înlocuirea unor componente vechi (fiind vorba de o serie de locomotive modernizate cu un proiect mai vechi de 15 ani) cu componente noi și mai fiabile dar și eficiente energetic, fiind modernizate un total de 20 de locomotive cu 4 osii pentru CFR Călători în acest sistem până în 2018.

La exterior caroseria locomotivei a fost reparată și pregătită pentru noua vopsea, fiind păstrată tema de culori cu care locomotiva a venit la SCRL, revopsirea vizând o nouă etapă de protecție a structurii locomotivei. S-a intervenit la toată caroseria, inclusiv sub locomotivă, structura acesteia fiind curățată și revopsită cu un strat care va asigura protecția împotriva coroziunii și a acțiunilor diferitelor substanțe poluante la care este expusă de-a lungul exploatării. De asemenea, tampoanele locomotivei au fost înlocuite cu un model nou, mai eficient în caz de impact.




Conform Promat Craiova, lucrările de modernizare a acestei serii de locomotive au impus reconsiderarea regimurilor funcționale,circuitelor electrice și reamplasarea echipamentelor din structura locomotivei. Pentru alimentarea cu tensiune continuă variabilă a motoarelor de tracțiune, se utilizează punți redresoare semicomandate înseriate, în montaj economic cu parametrii energetici ridicați. Locomotiva este echipată cu două redresoare semicomandate, fiecare dintre acestea alimentând câte o grupă de motoare de tracțiune. Un redresor semicomandat pentru tracțiune tip RST 2 x 1250 /1250 “ este destinat să alimenteze cu tensiune de cc variabilă o grupă de motoare de tracțiune cu excitație serie, grupa de motoare fiind formată din două motoare tip LJE – 108 înseriate.

Un redresor semicomandat pentru tracțiune tip RST 2 x 1250 /1250 “ este destinat să alimenteze cu tensiune de cc variabilă o grupă de motoare de tracțiune cu excitație serie, grupa de motoare fiind formată din două motoare tip LJE – 108 înseriate. Trecerea din regimul de tracțiune în regimul de frânare electrică presupune înserierea excitațiilor motoarelor de tracțiune și alimentarea acestora de la o singură punte semicomandată, fiecare motor de tracțiune functionând în regim de generator cu excitație separată și debitând energie pe rezistența proprie de frânare. Constructiv, redresoarele semicomandate sunt concepute sub formă de blocuri având același gabarit și același sistem de răcire ca și redresorul clasic cu diode, se mai menționează în prezentarea tehnică realizată de Promat Craiova.

Foto: mobilitate.eu



1.968 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *