Rețeaua Asociației Căilor Ferate de Marfă a Căilor Ferate Europene în problema COVID-19 – transportul feroviar intermodal este un pilon strategic în această perioadă

CFR Infrastructură lucrează la mentenanța căii de rulare pe ruta Comarnic – Câmpina – Buda

Rețeaua Asociației Căilor Ferate de Marfă a Căilor Ferate Europene (NEE) a publicat o scrisoare comună din partea asociațiilor logistice și feroviare către instituțiile europene, în care se recomandă transportul feroviar ca cel mai puțin vulnerabil la virusul Corona. „Unul dintre marile avantaje ale transportului feroviar de marfă este că puțini oameni transportă cantități mari”, explică Peter Westenberger, directorul general al NEE. „Acest lucru înseamnă că există mai puține opțiuni de transmisie pentru virusul Corona decât în transportul rutier de marfă.”

Asociația a emis recomandări într-o etapă timpurie cu privire la modul de reducere suplimentară a riscului de infecție în rândul angajaților. Initiatorii au fost companii individuale care s-au coordonat, de asemenea, cu DB Cargo AG. De exemplu, la schimbarea mecanicului, mecanicul care urmează să fie înlocuit ar trebui să iasă mai întâi din cabină înainte ca schimbul să intre în vehicul. Acest lucru evită o întâlnire într-un spațiu limitat.

Rețeaua a făcut acum recomandări și politicienilor, administratorilor, managerilor de infrastructură și echipelor de gestionare a crizelor cu privire la modul în care transportul feroviar de marfă poate fi consolidat în situația actuală și cum pot fi evitate handicapurile neintenționate sau inutile. De exemplu, trebuie avut grijă ca mecanicii care nu sunt bolnavi să nu fie puși în carantină, atât pe plan intern, cât și în timpul conducerii trenurilor transfrontaliere.

Westenberger a subliniat că un singur mecanic de tren poate transporta până la 40 de semiremorci cu un tren de transport combinat, fără ca șoferii de camioane să se deplaseze în Europa din punctul de origine la destinație.

De asemenea, există mai puține riscuri la terminalele de transbordare decât la transportul rutier pur de marfă, deoarece șoferii de camioane trebuie să plece rar din cabine și să nu aibă contact fizic cu personalul terminalului, în afară de posibilul schimb de documente de marfă. Containerele, semiremorcile și corpurile de schimb sunt reîncărcate cu macarale la o distanță sigură. Deoarece camioanele acoperă doar o rază maximă de 150 de kilometri pe prima și ultima milă – de obicei peste 50 de kilometri – practic nu există riscul de transmisii de virus la scară largă. Pentru trenurile de bloc – de exemplu pentru transportul de cereale sau de combustibil – care merg de la siding la siding, există și mai puține contacte fizice între oameni. „Transportul feroviar de marfă este literalmente un mod de transport ‘sănătos’, care este acum mai evident ca niciodată”, subliniază Westenberger.

El vede chiar o oportunitate de inovație pentru industrie în actuala criză: „Dacă virusul corona înseamnă că ultimele lacune în documentele electronice de marfă și procesele de logistică digitală în transportul feroviar de marfă sunt închise mai rapid, ceva se câștigă chiar și pentru viabilitatea viitoare a căilor ferate.” Westenberger a solicitat echipelor de criză și autorităților de sănătate să acționeze cu precauție și să evite intervențiile contraproductive în transportul feroviar de marfă.



Foto: mobilitate.eu

1.233 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *