Bugetul municipiului București prevede 373 milioane de euro pentru transport public și infrastructură în anul 2019

RATB lansează un studiu pentru a vedea efectele exploatării asupra stării de sănătate a angajaților

Primăria capitalei a prezentat proiectele incluse în planul de buget al anului 2019, cu peste 373 de milioane de euro pentru infrastructura rutiera, modernizarea mijloacelor de transport in comun, fluidizarea traficului si subvenții STB. De asemenea, se vor moderniza depourile Bucureştii Noi, Bujoreni și Berceni si se vor demara procedurile pentru achizitia studiilor de solutii si taxa de conectare in vederea realizarii statiilor de incarcare lenta a autobuzelor electrice.

Din aceste fonduri Primaria Capitalei, prin directiile de specialitate, va finaliza proiectele aflate in derulare, va initia proiecte noi menite sa fluidizeze traficul de Capitala, va achizitiona mijloace de transport in comun moderne si nepoluante, va reabilita strazile, podurile si pasajele. Astfel, pe langa cele 400 de autobuze noi (contractate anul trecut) se vor mai achizitiona, intr-o prima etapa, 100 de tramvaie, 100 de troleibuze, 30 de autobuze hibrid si 100 de autobuze electrice. De asemenea, se vor moderniza statiile de tramvai, troleibuz si autobuz, prin achizitionarea de mobilier urban si se vor moderniza 10 km de linii de tramvai. Pentru subventia STB, prin proiectul de buget, vor fi alocati, intr-o prima etapa, 170 de milioane de euro.

Proiectul prevede sume pentru următoarele lucrări de infrastructură:
• Penetratie Splaiul Independentei – Ciurel – Autostrada Bucuresti – Pitesti – Nodul Virtutii va fi finalizat pana la sfarsitul anului 2019. Buget alocat – aproximativ 11 milioane euro.
• Supralargire Fabrica de Glucoza: au fost finalizate lucrarile de demolari, au inceput lucrarile la zidurile de sprijin si au fost incepute lucrarile de relocare a utilitatilor. Buget alocat – 8,5 milioane euro.
• Strapungere Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu: lucrarea este finalizata in proportie de 90%. Mai sunt de executat lucrari neprevazute in contract: iluminat public, iluminat arhitectural, semaforizare intersectii si separatoare de sensuri, dupa semnarea actului aditional. Buget alocat – aproximativ 3 milioane euro.
• Modernizare Piata Eroii Revolutiei si Pasaj Pietonal: dupa obtinerea autorizatiei de construire urmeaza sa se dea ordinul de incepere a lucrarilor. Buget alocat – aprox. 1 milion euro.
• Reabilitare sistem rutier si linii de tramvai-Bd Aerogarii – Finalizarea buclei de intoarcere pentru linia de tramvai 5: Buget alocat – aprox. 1 milion euro.
• Demararea lucrarilor pentru finalizarea nodului intermodal de la Cora Pantelimon: Buget alocat – aproximativ 8 milioane euro.
• Penetraţie Prelungirea Ghencea Domneşti şi Supralărgire Bd Ghencea şi Str. Braşov şi Terminal tramvai 41: s-au finalizat studiul de fezabilitate si proiectul tehnic. Urmeaza consemnarea banilor pentru finalizarea procedurii de expropiere, dupa care se poate demara procedura de achizitie pentru executia lucrarilor si a serviciilor de consultanta, după aprobare bugetului. Buget alocat aproximativ 20 de milioane de euro.
• Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu – Splai Dudescu – intersecţia Vitan Bârzeşti Etapa a II-a: s-a finalizat studiul de fezabilitate, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa finalizarea proiectului tehnic si obtinerea autorizatiei de construire, se vor demara procedurile de achizitie pentru executia lucrarilor. Dupa aprobarea bugetului urmeaza consemnarea banilor pentru finalizarea procedurii de expropriere. Buget alocat – aprox. 2 milioane euro.
• Pasaj Dna Ghica: s-a finalizat studiul de fezabilitate si s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea bugetului se poate demara procedura de achizitie pentru executia proiectului tehnic și a lucrarilor.
• Nod Avionului – Închidere Inel Median: s-a finalizat studiul de fezabilitate si s-au aprobat indicatorii tehnico-economici. Dupa aprobarea bugetului se poate demara procedura de achizitie pentru executia proiectului tehnic și a lucrarilor.

Se vor aloca sume pentru realizarea studiilor de fezabilitate necesare pentru demararea urmatoarelor proiecte:
• Pasaj denivelat sos. Petricani-sos. Bucureşti Nord (Voluntari)
• Arteră de legătură între Sos. Pipera, Dimitrie Pompei şi Fabrica de Glucoză
• Străpungere Valea Cascadelor-Prelungirea Ghencea
• Expertiză tehnică DALI pentru Rabilitare sistem rutier şi linie de tramvai Bdul Chişinău


Foto: mobilitate.eu

1.332 Vizualizări

5 thoughts on “Bugetul municipiului București prevede 373 milioane de euro pentru transport public și infrastructură în anul 2019

  1. Din articol nu inteleg care sunt aia 10 km de linie de tramvai reabilitata? Ca bd-ul Aprobării sigur nu are 10 km ?!?! In alta ordine de idei merge foarte prost reabilitatul de linii de tramvai,dar altminteri sa mai sperăm la altele noi,prelungite,Iancului si Pantelimon nu se pot pune în dreptul actualei administrației pentru ca erau începute,doar inaugurate.

  2. Din ce am inteles linia 1 ar fi dusă la Depoul Militari cand se vor apucă de modernizat V.Milea,asta după sărbători,tot asa din ce am inteles ca s-ar dori si modernizarea ar dura 1 an.Stii ceva???Ar avea si o logica cu desființarea liniilor 8 și 35…

    1. 4 luni termen pentru Vasile Milea. 10 la Militari, 1 la Banu Manta. Desfiintarea linilor 8 si 35 nu are legatura cu lucrarea.

  3. Personal înțelegeam ca se vroia sa se ramana cu linia 1 Banu-Manta-Oltenitei(Orășelul Copiilor) apoi traseul de bază până la Depoul Militari.La Romprim pentru moment il duceau pe 11.Stii foarte bine ca în acte durează 4 luni o lucrare,dar daca mai prinzi si o primavara si vara ploioasă în cel mai fericit caz pana la prima zăpada ar trebui să fie gata. De acolo poate s-a si pesimismul celui care mi-a spus…dar cu cat mai repede cu atat mai bine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *