MDRAP lansează o licitație pentru achiziția a 26 troleibuze articulate pentru Municipiul Brașov
Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a lansat o licitație în valoare de 78 milioane lei, pentru „Achiziționarea de 26 troleibuze noi cu lungimea de cca.18 m destinate transportului public urban de călători . Ofertantul declarat câștigător va semna contractul de achiziţie publică cu Municipiul Braşov. Semnarea contractului de achiziţie publică este condiţionată de semnarea ordinului de finanţare a proiectului privind achiziţia de 26 de troleibuze cu lungimea de cca. 18 m lungime pentru destinate transportului public urban de călători,” conform SEAP.
Principalul factor al atribuirii va fi raportul calitate-preț, cu factorul cel mai bun de evaluare pentru perioada de garanție, „minim 350000 km sau minim 5 ani (care condiție se îndeplinește prima), de la data punerii în exploatare”. Fondurile proiectului sunt asigurate prin Programul Operational Regional – POR. Ofertele pot fi depuse până la data de 15 noiembrie 2018, iar atribuirea va avea loc până în luna mai 2019.
Conform caietului de sarcini, „Obiectul licitației îl reprezintă achiziționarea de troleibuze, noi și nefolosite, destinate transportului public de călători. Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în parteneriat cu orașele din România, și cu sprijinul JASPERS, implementează un proiect comun pentru achiziția de material rulant modern cu zero emisii pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției de paradigmă în direcția mobilității urbane durabile. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare. Troleibuzele vor circula pe rutele 1, 2, 6 și 31 din Municipiul Brașov, conform proiectului aprobat pentru finanțare europeană.
Conform SEAP, troleibuzele sunt de tip articulat, noi, cu planșeu jos (podea integral coborâtă), facilități pentru accesul nelimitat al persoanelor cu mobilitate redusă (rampă – kneeling), fără etaj, caroserie CE, conform Directivei 2007/46/CE, Legea serviciilor de transport public local nr. 92/2007, cu modificările și completările ulterioare, acționate în curent alternativ cu electronică de putere, cu comandă, control, parametrizare și diagnoză cu microprocesor, cu recuperare și înmagazinare a energiei la frânare și cu viteza maximă de circulație de 75 km/h, limitată cu dispozitiv limitator de viteză reglabil DLV la 55 km/h, destinate transportului urban de călători.
Foto: Andrei Marian
Deci undeva la 645.000 de euro/buc. Hai ca poate se baga Van Hool cu Exquicity 18 :)))
Dar liniile 1,2,6 si 31 nu sunt deservite de autobuze?Poate vor sa cumpere troleibuze cu autonomie.
Vor fi si cu autonomie.
Ok, deci pentru asta bugetul per bucata o sa fie de 645.000 de euro in conditiile in care la Bucuresti pretul per bucata pentru un troleibuz de 12m cu autonomie o sa fie de 550.000 de euro.