Green Cargo testează cuplarea automată digitală pentru un transport feroviar mai eficient
Vagoanele echipate vor pleca în curând din baza de întreținere din Eskilstuna și vor ajunge în Luleå. Acolo Green Cargo va testa diferite opțiuni de cuplare automată în condițiile de iarnă suedeze. Testele vor fi, de asemenea, efectuate în paralel în Austria, Germania și Elveția. Cuplarea automată are multe avantaje pentru industrie atunci când vine vorba de condiții de muncă mai sigure și producție sporită care permite volume mai mari de transport feroviar de marfă pentru o logistică mai durabilă.
Cuplarea automată pentru trenuri a fost dezvoltată încă din anii 1900 și este utilizată pe toate trenurile noi de călători. Cu toate acestea, pentru trenurile de marfă vagoanele sunt încă cuplate și decuplate manual cu cuplaje cu șurub. Capacitatea, punctualitatea, mediul de lucru, eficiența și profitabilitatea pentru transportul feroviar de marfă pot fi îmbunătățite semnificativ prin cuplare digitală automată și soluții digitale complementare.
Mai multe sarcini care necesită mult timp și sunt periculoase pot fi automatizate folosind DAC, care asigură, de asemenea, comunicarea sigură a datelor și eficiența energetică. Deschide uși către concepte logistice noi și moderne și la numeroase aplicații digitale.
„Introducerea cuplării automate este necesară pentru a atinge o eficiență a costurilor care să beneficieze întregul sistem feroviar”, explică Jan Bergstrand, coordonator pentru programul de transport Shift2Rail. Un standard a fost dezvoltat de colaborarea feroviară europeană R&I Shift2Rail pentru un cuplaj digital automat modular, multifuncțional, care poate fi ulterior modernizat.
„Automatizarea este esențială atât pentru creșterea competitivității, cât și pentru producția care permite un transport de marfă mai eficient cu trenuri mai lungi și mai grele. O soluție modulară, în care costul este împărțit în etape, simplifică implementarea. Suntem încântați să avem ocazia de a contribui la dezvoltarea unui mediu de lucru mai sigur și a unor operațiuni mai eficiente pentru industrie în Europa, nu în ultimul rând când vine vorba de atingerea obiectivelor climatice ”, spune Annette Bernström, Wagon Manager la Green Cargo.
Proiectul FR8RAIL, care face parte din programul de transport de marfă din Shift2Rail, pregătește acum 12 vagoane pentru testare, care au fost echipate cu trei tipuri de DAC-uri. Testele se desfășoară în Germania, Austria, Elveția și aici în Suedia, unde accentul este pus pe condițiile de iarnă. Proiectul speră la vreme rece și multă zăpadă și vânt în Luleå, unde vor fi efectuate testele.
„Împreună cu Green Cargo, câțiva operatori din industria europeană și mediul academic, vom testa diferite niveluri de automatizare și le vom evalua funcția, efectul, compatibilitatea sistemului, costurile și așa mai departe”, explică Anders Ekmark, Planificator strategic și Manager de proiect pentru FR8RAIL.
Foto: mobilitate.eu