Bucureștiul se află în top 7 orașe cu trafic aglomerat din lume în topul aglomerației pentru 2021

Academia Română lansează un studiu despre transportul public din București

TomTom (TOM2), specialistul în tehnologie de geolocalizare, lansează cea de-a 11-a ediție a TomTom Traffic Index, un raport care detaliază tendințele de trafic observate în 404 orașe din 58 de țări, pe parcursul anului 2021.

După un an ieșit din comun în 2020, călătoriile anul trecut au fost încă puternic influențate de efectele crizei de sănătate. Cu țările care iau măsuri ad-hoc pentru a limita răspândirea COVID-19, lumea s-a mișcat în ritmul pandemiei și al creșterii variantelor acesteia.

Bucureștiul se află în top 7 orașe cu trafic aglomerat din lume în topul aglomerației pentru 2021

Din nou, în 2021, traficul a fost mai mic decât în ​​2019, ceea ce poate fi folosit ca punct de referință pentru perioadele pre-COVID. La nivel mondial, aglomerația este cu 10% mai mică față de 2019, cu o scădere de 19% în special la orele de vârf. Din cele 404 orașe incluse în Index, 283 au înregistrat o congestie medie mai mică decât în ​​2019. Cu toate acestea, multe orașe au prezentat fluctuații extreme ale traficului de-a lungul anului, trecând de la minime extreme în timpul restricțiilor de călătorie la maxime extreme atunci când restricțiile au fost ridicate. Alți factori, cum ar fi condițiile meteorologice extreme, au ridicat aglomerația la niveluri record. În februarie 2021, aglomerația pe oră a atins cele mai înalte niveluri într-un sfert din orașele lumii monitorizate de TomTom Traffic Index. Kiev, Ucraina (235%), Varșovia, Polonia (220%) și Cincinnati, SUA (241%) au înregistrat cel mai ridicat nivel orar la nivel mondial în 2021, în principal din cauza ninsorilor. Istanbul, Turcia, cu un nivel mediu de congestionare de 62%, a fost cel mai aglomerat oraș în 2021. Bengaluru, India și Manila, Filipine, cele 2 cele mai aglomerate orașe în 2019, cu un nivel de aglomerație de 71%, sunt, respectiv, pe al 10-lea. si pozitia a 18-a.

Pentru prima dată, TomTom a folosit date de trafic și o metodologie concepută de cadre universitare de la Universitatea de Tehnologie din Graz, pentru a evalua costul de mediu al acestei creșteri a congestionării și efectul acesteia asupra emisiilor în patru capitale europene. În Londra, 14,8 Mt (megatone) de CO2 s-au datorat traficului rutier în 2021, din care 15% (2,2 Mt) se datorează în mod special congestionării orașului. Pentru Paris, Berlin și Amsterdam, costul congestionării emisiilor de CO2 este de 13,5% (1,85Mt), respectiv 10,5% (0,42Mt) și 7% (0,06Mt). „Diferența de eficiență a emisiilor între orașe (de la 18,5 kg de CO2 la 100 km parcurși în Amsterdam la 26,6 kg în Paris) se datorează în mare parte modelelor diferite de trafic (aglomerație, infrastructură rutieră) și compoziției flotei”, a explicat Ralf Peter Schäfer, vicepreședinte. de management de produs, trafic și rutare la TomTom.




Dezvoltarea infrastructurilor rutiere și creșterea capacității nu este soluția. „Când se construiește un drum nou, este doar o chestiune de timp până când mai multe vehicule să fie adăugate pe drum, compensând această relaxare inițială: se numește dilema cererii de trafic”, a spus Ralf-Peter Schäfer. Schimbarea comportamentelor și a tiparelor de trafic poate face o diferență semnificativă. Aglomerația este neliniară: odată ce traficul depășește un anumit prag, aglomerația crește exponențial. Descurajarea șoferilor să conducă în timpul orelor de vârf poate duce la îmbunătățiri majore, așa cum sa dovedit în timpul pandemiei.

Punerea la dispoziție a informațiilor despre trafic atât pentru șoferi, cât și pentru autoritățile de trafic poate ajuta la identificarea blocajelor de congestionare a traficului în timp real și la o gestionare mai bună a congestionării. Software-ul de navigație TomTom cunoaște traficul din față și oferă calcule îmbunătățite ale rutei și ore estimate precise de sosire (ETA) – economisind timp și combustibil pentru șoferi, furnizorii de logistică, servicii la cerere (ride haling, livrare de alimente).

Foto&info: TOMTOM



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *