Asociația Metrou Ușor lansează petiția pentru înființarea Muzeului Transportului Bucureștean

Asociația Metrou Ușor lansează petiția pentru înființarea Muzeului Transportului Bucureștean

Municipiul București nu are în prezent un muzeu al transportului public, muzeu ce există deja în multe capitale europene și nu numai, încadrând atât documente, machete și imagini, cât și vehicule restaurate din cele retrase din circulație, parte a ciclului evoluției companiilor de transport public. Acest lucru există și la STB SA, companie de transport ce are în prezent mai multe tramvaie restaurate, din cele istorice ale orașului, având posibilitatea de înființare a unui muzeu, fiind necesară doar o organizare din partea autorităților. Astfel, Asociația „Metrou Ușor” lansează petiția pentru înființarea Muzeului Transportului Bucureștean. Mobilitate.eu susține demersul promovând distribuirea și susținerea acestuia. Mai departe, redăm comunicatul asociației:

Înaintăm acest demers Primăriei Municipiului București și Societății de Transport București, prin care cerem utilizarea unei părți a depoului istoric Victoria pentru a expune istoria transportului din capitală. Dăm startul campaniei pentru regenerarea depoului vechi de 150 de ani într-un spațiu expozițional propice pentru vehiculele istorice.
LINK CĂTRE PETIȚIE: https://tinyurl.com/petitiemtb
Vizitați și pagina de Facebook dedicată acestui demers, prin care vă ținem la curent cu inițiativa: https://tinyurl.com/initiativamtb
În ultimele 5 săptămâni, prin campania Asociației „Metrou Ușor”, v-am prezentat 5 rețete de succes din Europa, din 5 orașe care au înțeles cum pot pune în valoare istoria și cum pot genera venituri.

Timișoara ne învăță ce înseamnă viziune pe termen lung în ceea ce privește retragerea și punerea de o parte a vehiculelor vechi pentru a fi restaurate în viitor.
Cracovia ne arată că putem atrage fonduri nerambursabile pentru restaurarea și extinderea muzeului.
La Iași se pot repara greșelile trecutului, aducând vehicule amenințate de casare din alte orașe.
Liège ne arată importanța societății civile în crearea muzeului transportului public și beneficile enorme ale colaborării dintre autorități și societatea civilă.
În final, Praga ne învață că menirea tramvaielor restaurate nu e să stea ascunse în depou, ci să iasă pe străzi pentru a delecta publicul și a oferi o călătorie în timp turiștilor.
STB nu dispune la momentul actual de un spațiu expozițional pentru punerea în valoare a vehiculelor istorice. VREM SĂ SCHIMBĂM ASTA cu ajutorul tău.



Foto: mobilitate.eu

1.325 Vizualizări

1 thought on “Asociația Metrou Ușor lansează petiția pentru înființarea Muzeului Transportului Bucureștean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *