ARF va semna contractul pentru încă 17 rame Alstom și va prezenta tematica de culori și organizare interioară a acestora

Analiză - Totul despre noile trenuri Alstom Coradia Stream achiziționate de ARF

Autoritatea pentru Reformă Feroviară anunță că pe 13 mai a avut loc o nouă ședință cu sindicatele din sectorul feroviar. Din partea MTI a participat domnul Corneliu Vișoianu, șeful de cabinet al Secretarului de stat, domnul Ionuț-Cristian Săvoiu.

Președintele ARF a vorbit despre proiectele de achiziție de material rulant pregătite și implementate de Autoritate. Astfel, a fost menționată relansarea procedurii de achiziție de rame electrice de scurt parcurs.

În ceea ce privește trenurile electrice interregionale, se va exercita și opțiunea pentru contractarea celor 17 rame adiționale față de contractul încheiat la finalul lunii martie cu Alstom Ferroviaria SpA.

De asemenea, s-a precizat faptul că la începutul lunii iunie se va face o prezentare a interioarelor și conceptelor de culori pentru trenurile electrice interregionale ce urmează să fie livrate de compania Alstom. Totodată, va exista o perioadă de sondare a opiniei publice cu privire la schema de culori care va intra în producție.

Pe 25 martie 2022 a avut loc evenimentul de semnare a contractului pentru un total de 37 de rame electrice EMU, care vor fi livrate de Alstom Transport pentru trenuri RE-IR. Contractul a fost atribuit în urma unei licitații internaționale pentru rame electrice, fiind prevăzută livrarea a 20 de rame electrice urmate de un contract adițional pentru încă 17 rame. Valoarea totală a contractului, ce prevede și o mentenanță de 15 ani, cu posibilitatea prelungirii la 30 de ani, este de 931 milioane lei pentru materialul rulant și 378 milioane lei pentru mentenanță.




Un alt proiect important, finanțat prin PNRR, va fi cel legat de modernizarea flotei de material rulant. Licitarea și contractarea serviciilor de modernizare va fi administrată de operatorii de transport feroviar de călători, iar ARF are în pregătire studiul care va sta la baza acestor proceduri. Se estimează că studiul va fi predat operatorilor la începutul lunii iunie.

Foto: Alstom

Începând cu 3 mai 2022, Mobilitate.eu a lansat Platforma de comunicare Mobilitate.eu, unde puteti vedea noutati in timp real despre proiectele de infrastructura si mobilitate din România și din afară și vă puteți inscrie pentru a discuta pe baza acestora și puteti contribui cu informatii despre orice tema de interes din domeniul mobilitatii. Inscrierea si calitatea de membru sunt gratuite si nelimitate, singura conditie fiind respectarea unui regulament simplu si usor de parcurs.



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *