Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația pentru achiziția a 40 de rame electrice noi în valoare de 4,5 miliarde lei

Alstom va furniza 14 trenuri Coradia Polyvalent către regiunile Bourgogne-Franche-Comté și Grand Est

Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația pentru „Achizitie material rulant nou destinat transportului regional si suburban feroviar de calatori (trenuri electrice regionale RE-R)”, contractul având valoarea de până la 4,5 miliarde lei. Obiectul prezentului Contract îl reprezintă achiziția publică a 40 unități rame electrice regionale și mentenanța acestora pe o perioadă de 15 ani de la livrarea fiecărei rame electrice, urmând ca acestea să fie livrate în termen de 32 de luni de la semnarea contractului. Prin licitație, se prevede achiziția unui lot suplimentar de încă 40 de rame și de asemenea extinderea contractului de mentenanță cu încă 15 ani. Noile rame trebuie să aibă o durată de viață de minim 30 de ani. Noile rame vor fi echipate cu sisteme de comanda ETCS Nivel 2/PZB90. Ca date operaționale, ramele vor trebui să opereze timp de 30 de ani, 358 de zile pe an, câte 14 ore pe zi și o medie de 160.000 km efectuați anual conform estimărilor.

Din punct de vedere al consumului, furnizorul ramelor va prezenta o ofertă de consum mediu/km pentru rutele București Nord – Predeal și București Nord – Constanța.

Noile rame vor circula cu viteza maximă de 160 km/h. Operatorul economic care ofertează trebuie să facă dovada că în cursul unei perioade care acoperă cel mult ultimii 3 ani, a furnizat minim 40 produse similare și a asigurat servicii de mentenanță ale ramelor electrice în valoare de minim 114.288.000 lei, fără TVA, echivalentul a 24.000.000 EUR fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la data de 03.06.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 03.12.2019.

Conform caietului de sarcini, noile rame vor circula pe următoarele secții:




Foto: Alstom

7 thoughts on “Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat licitația pentru achiziția a 40 de rame electrice noi în valoare de 4,5 miliarde lei

  1. Nu pricep de ce nu se are în vedere folosirea lor în regim de Regio-Expres sau IR, mai degrabă, pe rute de tip Bucureşti – Braşov/Craiova/Constanţa, Braşov-Sibiu, TImişoara – Arad – Oradea etc.

  2. De fapt, pentru ca întrebarea de mai sus să fie concludentă, ar trebui să ştim ce fel de trenuri se cumpără – ceva mic gen Desiro din lotul vechi sau ceva mai mare, apt să înlocuiască o garnitură clasică, precum Twindexx ? Asta e esenţial.

        1. Nici măcar nu are sens să ne punem problema producătorilor locali în acest domeniu, eu cred că ei au destul de furcă cu modernizarea materialului rulant al CFR Călători şi Softransul cu propriile proiecte, dar de mai mică anvergură. Interesant e ce mari producători vor participa la licitaţie.

          1. In principal cei care pot asigura mentenanta fara sa construiasca o hala de mentenanta noua. Aici Alstom are un mare avantaj avand in vedere ca pot folosi hala de mentenanta de la Depoul Militari, posibil si Siemens daca se inteleg cu cei de la Astra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *