Grup Feroviar Român a inaugurat primul său laborator feroviar în Facultatea de Transporturi din cadrul UPB
Grup Feroviar Român, parte a GRAMPET Group, este singura companie feroviară parteneră în proiectul „Campus Dual Politehnica București”, inițiat de Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București (UNSTPB) și finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Alături de cei 14 parteneri ai proiectului, autorități locale, instituții de învățământ și companii, GFR sprijină crearea unui campus profesional integrat dedicat tinerilor dornici să urmeze un parcurs educațional cât mai relevant pentru piața muncii, aflată în continuă schimbare. În baza parteneriatului, GFR și UNSTPB au inaugurat, marți, 24 octombrie, Laboratorul GFR în cadrul Facultății de Transporturi, în urma unei investiții destinate facilitării accesului studenților la programe de studiu și soluții software performante necesare aprofundării cunoștințelor legate de industria feroviară din România.
“Parteneriatul cu UNSTPB și Laboratorul GFR sunt cele mai noi inițiative ale GRAMPET Group care demonstrează angajamentul nostru față de viitorul industriei feroviare și, mai important, față de tinerii care își doresc o carieră în transporturi. Suntem hotărâți să stimulăm interesul pentru acest domeniu provocator, iar noul laborator GFR va oferi studenților acces la cunoștințele și instrumentele necesare pentru a reuși pe piața muncii. În același timp, știm că proiectul „Campus Dual Politehnica București” va avea un impact real pozitiv în mediul academic, dar și pentru industria feroviară din țara noastră, și suntem onorați să facem parte din acest program care permite operatorilor calificați să intervină ca formatori în programe de studiu adaptate tendințelor și nevoilor de pe piața muncii”, a declarat Gruia Stoica, președinte GRAMPET Group.
Finanțare de 30 de milioane de euro pentru „Campus Dual Politehnica București”
„Campus Dual Politehnica București” este coordonat de UNSTPB, în parteneriat cu Primăria Sectorului 6 București, Primăria Ciorogârla Ilfov, Consiliul Județean Ilfov; Colegiul Tehnic „Iuliu Maniu” București, Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei” București, Liceul Tehnologic „Pamfil Șeicaru”, Ciorogârla (Ilfov); Grup Feroviar Român, Compania Națională de Transport al Energiei Electrice „Transelectrica”, Societatea Națională de Transport Gaze Naturale TRANSGAZ, Alstom Transport, Tema Energy, Crystal System și CTE Trailers.
Proiectul va atrage fonduri europene în valoare de 30 de milioane de euro pentru construirea de spații de învățământ și cercetare, cantină, cămin, hală multimodală pentru ateliere digitale și sport, dar și alte facilități dedicate studenților.
Foto: mobilitate.eu