STB SA consultă piața pentru achiziția de autobuze hibrid de 18 metri

STB SA a lansat o consultare a pieței pe SEAP pentru determinarea valorii estimate și informațiilor tehnice și comerciale pentru achiziția de autobuze diesel-hibrid din gama de 18 metri. Nu se specifică pentru câte autobuze este planificată achiziția, termenul pentru încheierea consultării fiind 2 august. De asemenea, achiziția se referă la autobuze noi. Autobuzele vor avea podea total coborâtă, rampe pentru persoanele cu dizabilități și o capacitate minimă de 130 călători, dintre care 35 pe scaune. Motoarele vor fi hibrid Euro 6, iar garanția full-warranty va fi de minim 5 ani sau 400.000 km.

La ora actuală parcul de autobuze al STB SA necesită o nouă modernizare, pe străzi circulând încă autobuze Citaro din seria 2006, uzate și fără aer condiționat.

Foto: mobilitate.eu



4 thoughts on “STB SA consultă piața pentru achiziția de autobuze hibrid de 18 metri

  1. În legătură cu achiziționarea autobuzelor de 18 metri e foarte bună dacă cumva se va întâmpla să se inchida metroul de pe magistrala 2 în urma renovări platformei de la piata Unirii.

  2. Sa ia mai bine mercedes Citaro hybrid sau Solaris 18 Urbino Full Hybrid.
    Oricum, Citaro E3 si E4 mult nu mai duc ! Iar electricele in Bucuresti sunt un mare fiasco. Si asta se vede din plin !

    335 si 381 ar fi perfecte pentru asa ceva. Si nu numai !

    1. Se descurca bine electricele din Bucuresti, problema este ca sunt utilizate pe linii aglomerate si nu sunt utilizate eficient pentru ca nu au fost instalate statiile de incarcare, inca stau peste 40 de autobuze iar cele care circula nu pot functiona mai mult.

  3. Nu sunt potrivite pentru traficul din Bucuresti electricele, si asta este o realitate. Trebuia facuta o resistematizare , cu troleibuze cu autonomie, pe unde e retea se incarca si pe unde este fara retea, are autonomie. Si modelele Hibrid bagate pe unde nu e deloc troleibuz, iar dieselurile scoase pe metropolitan si periferic ( unde merg mai bine, nu polueaza asa tare ca in oras). Surprinzator, radeam noi ca s-au luat otokar diesel in 2018…dar Cluj care are SH E2 ( mai nou ajunse non euro), Sau BV care are si el inca destule Diesel ( Menarini), sau Tg Mures. Autobuzele cu baterii nu sunt o solutie viabila pentru orase mari. In orase mari te bazezi pe Troleibuz, Tramvai si metrou, sau poti eventual pe CNG ca sa ai ceva ecologie, si se puteau lua Otokar CNG in Bucuresti ca la Valcea . Era din start un castig. Nu sustin Otokar, dar nu imi plac nici autobuzele turco-chineze ( nu ai spatiu, zdrangane din toate incheieturile).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *