POIM: Metrorex va putea extinde rețeaua în parteneriat cu primăriile de sector ale municipiului București

Autoritatea de Management pentru Programul Operațional Infrastructură Mare din cadrul Ministerului Fondurilor Europene și Organismul Intermediar pentru Transport din cadrul Ministerului Transporturilor actualizează ghidul solicitantului „Dezvoltarea infrastructurii de metrou”.

Societatea Comercială de Transport cu Metroul București – METROREX S.A. va putea depune, conform noilor prevederi, proiecte alături de Autoritățile Publice Locale aferente sectoarelor Municipiului București.

Eligibilitatea parteneriatelor dintre METROREX și primăriile sectoarelor municipiului București a fost aprobată în contextul în care acestea și-au manifestat interesul de a dezvolta anumite proiecte de dezvoltări punctuale ale rețelei de metrou în conformitate cu Planul de Mobilitate Urbană Durabilă București-Ilfov.

În acest context, Primăria Sectorului 4 a elaborat un studiu de fezabilitate pentru un proiect de construire a unei noi stații de metrou pe Magistrala 2, situată între stația de metrou Berceni și Șoseaua de Centură. În acest sens, a fost semnat anterior un protocol de intenție între METROREX și primărie.

Scopul ghidului „Dezvoltarea infrastructurii de metrou” este acela de a asigura o mobilitate ridicată a persoanelor, a îmbunătăți condițiile de transport urban și periurban din regiunea București – Ilfov, de a crește gradul de confort și de siguranță a călătorilor și de reducere a duratelor de călătorie.

Printre activitățile finanțabile se numără:

– Construirea de noi tronsoane de metrou;
– Achiziția de material rulant modern şi modernizarea echipamentelor aferente stațiilor pe reţeaua de metrou existentă, pentru creşterea gradului de confort şi siguranţă pentru publicul călător şi reducerea duratelor de călătorie;
-Achiziția și instalarea de echipamente pentru accesul călătorilor în staţiile de metrou şi de sisteme moderne de siguranţă a circulaţiei;
– Modernizarea sistemelor de ventilație;
– Modernizarea stațiilor de metrou;
– Managementul de proiect;
– Asistență pentru managementul proiectelor, publicitate;
– Elaborarea aplicației de finanțare, inclusiv a documentelor suport (Studiu de Fezabilitate, Proiecte tehnice, Analiza Cost-Beneficiu, Analiza Instituțională, Evaluarea Impactului asupra Mediului, Studiu de evaluare adecvată etc.);
– Elaborarea documentaţiei/ documentaţiilor de atribuire pentru contractele de servicii, lucrări şi furnizare.

Proiectele pot fi depuse în aplicația electronică MySMIS până la data de 31 decembrie 2022.


Info: Ministerul Fondurilor Europene
Foto: mobilitate.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *