RATB și PMB închid nejustificat terminalul Piața Sfântul Gheorghe iar călătorii ajung în noile stații improvizate prin gunoaie și printre mașini parcate

Este prima zi lucrătoare în care terminalul liniilor 16 și 21 de la Piața Sfântul Gheorghe a fost închis nejustificat și fără o informare sau justificare cu mai mult timp înainte. De asemenea totul a fost făcut peste noapte, stațiile care țin locul capătului fiind total fără legătură cu zona centrală, periculoase pentru călători și insalubre. Astăzi am realizat un material în zonă, o documentare trimisă deja la Poliția Rutieră București și la autoritățile responsabile, solicitând de urgență redeschiderea terminalului și realizarea zonei pietonale în armonie cu circulația tramvaielor, care afectează cel mai puțin zona. Am relatat anterior în materialul acesta.

INFORMATIE PENTRU CEI AFECTATI DE MODIFICARE: TRANSMITETI RECLAMATII LA RATB LA ADRESA: info@ratb.ro

Terminalul Piața Sfântul Gheorghe a rămas abandonat, insalubru, lipsa călătorilor fiind cauzată doar de o doamna dispecer de la RATB care stătea în zona stației de urcare anunțând călătorii că tramvaiul nu mai circulă aici. Peroanele mari și trotuarele izolate de trafic fac terminalul Piața Sfântul Gheorghe unul la standarde pentru circulația tramvaielor, singurele neajunsuri fiind parcarea din zona bisericii, care încurcă mult mai mult traficul pietonal decât tramvaiele. O transformare în zonă pietonală ar putea avea loc cu mutarea gardului bisericii chiar la limita liniei de tramvai, sau izolarea acesteia în interior cu spațiu verde/gard viu.

Galerie foto: terminalul Piața Sfântul Gheorghe după închiderea tramvaielor, se observă peroanele mari, apropierea de stația de autobuz și spațiul generos pentru staționarea a 6 tramvaie, cu posibilitatea de depășire în cazul unui vagon defect. De asemenea, peroanele de aici sunt adaptate special persoanelor cu dizabilități, în cărucior, care utilizează frecvent linia 21, motivul pentru care chiar RATB a dotat traseul cu 7 vagoane cu podea coborâtă, adaptate special pentru accesul facil din stațiile aflate la nivelul vagonului.

Ieșind spre Calea Moșilor observăm parcarea aflată la gardul bisericii, parcare ce este legală, fiind administrată de PMB, existând o persoana de la PMB care se ocupă cu taxarea. Apoi, spre Calea Moșilor în intersecția unde se realiza accesul tramvaielor, există o parcare total ilegală, improvizată pe un spațiu care în trecut era izolat cu stâlpi metalici speciali, care în timp au fost distruși de șoferi și riverani pentru a improviza parcări, deși la mai puțin de 100 de metri se află două parcări private cu plată.

Stațiile care înlocuiesc terminalul sunt improvizate și greu accesibile
Stația Piața Sfântul Gheorghe, înființată pentru sensul Pasaj Colentina – Piața Sfânta Vineri, se află în zona macazului de intrare în fostul capăt, încurcând traficul auto pe Calea Moșilor, fără a exista refugiu pentru călători, stație accesibilă pentru persoane cu dizabilități, peron dedicat, o delimitare față de restul traficului, o delimitare pentru interzicerea parcării. Accesul se realizează pe un trotuar îngust, îngustat de mașini parcate, pe lângă spații pline de gunoi și pe lângă o clădire veche din care cad constant bucăți din fațadă.

Stația Piața Sfântul Gheorghe, înființată pentru sensul Piața Sfânta Vineri, inițial pentru linia 605, înlocuitoare a unei din cele 7 linii de tramvai care întorc la Piața Sfânta Vineri (linia 5 suspendată până la modernizarea căii de rulare către Piața Băneasa), se află în curbă, fără a oferi o vizibilitate bună în zona trecerilor de pietoni, fără a fi delimitată cumva de restul traficului, în zona intrării în două parcări private și pe un trotuar fără peron, refugiu sau accesibilitate pentru persoane cu dizabilități. De asemenea, stația liniei 605 aflată pe sensul opus este total ilegală fiind amplasată chiar pe o trecere de pietoni. Trecerea de pietoni este amplasată de asemenea în curbă, fără vizibilitate prea mare. De asemenea, trotuarele din zonă sunt ocupate de mașini parcate și schele montate pentru a preveni prăbușirea clădirilor din zonă, totul fiind un real pericol pentru pietoni și pentru traficul general.



Foto: Andrei Marian

4 thoughts on “RATB și PMB închid nejustificat terminalul Piața Sfântul Gheorghe iar călătorii ajung în noile stații improvizate prin gunoaie și printre mașini parcate

  1. Șănțeni singurii care va pasa de ceea ce se întâmpla cu călătorii din vechiul capăt de tranvai de la sf Gheorghe,normal ar fi sa se ocupe cei îndreptățiții si puși sa facă ceea ce trebuie, sa se ducă in intersecția de la sf Vineri sa vadă ce debandada sa produs decand au mutat încă 2 linii de tranvai si la capătul din sf Gheorghe este f mult loc pentru 2-3 tranvaie fără sa încurce circulația si toate tramvaiele plecau pline de la capăt. Noi va mulțumim d stra din inima ca v ați implicat si va spunem sa continuați cu ce a ți început ca poate remarca cineva ca aveți mare dreptate. Așteptam vesti bune!

  2. O asemenea modificare este ilegală, fără existența unei HCLMB. Acest HCLMB nu se va da, deoarece adevăratul motiv al acestor modificări „doare”. Este vorba de blocurile din str. Cavafii Vechi nr. 17 și str. Băniei nr. 21, care sunt în pericol de dărâmare, datorită trepidațiilor produse de tramvaie.
    Cum să numești spațiu pietonal, un spațiu oferit ca parcare ? Ce să mai vorbim de mizeria din zonă, inclusiv fecale și urină. Trotuarul care înconjoară gardul bisericii, pute „de te trăznește” !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *