Rail Cargo Group transportă peste 170.000 de camioane anual cu trenurile RO-LA

Rail Cargo Group transportă peste 170.000 de camioane anual cu trenurile RO-LA

Trenurile RO-LA, Rollende Landstraße, transportă mai mult de 170.000 de camioane de pe șosele către calea ferată. Dar, cine câștigă din acest sistem de transport inteligent, de ce transportul ROLA este pe trend, cât de ușor este și ce cred că transportatorii de marfă și șoferii de camioane o au în toate seriile actuale de produse? RO-LA are un important factor pozitiv pentru mediu.
Suntem cu toții familiarizați cu imaginile: camioane aliniate cu mai multe camioane. O coadă ce abia poate fi cuprinsă cu vederea. Toți se luptă să traverseze trecerea frontierei dintre Austria și Italia, frontiera Brenner, cu peste 2.4 milioane de camioane în 2018. Tendința este în creștere, și nu numai la Brenner Pass. Estimările actuale arată că transportul european de mărfuri pe șosele va fi supus unei creșteri de 30% până în 2030. Capacitățile șoselelor sunt la limită, după cum vedem în fiecare zi pe autostrăzi.

Argumentele care stau la baza acestui fapt sunt în favoarea feroviarului. Un camion produce 86,7g de CO2 pe tonă transportată pe kilometru. Căile ferate sunt mult mai ecologice, de zeci de ori. Transportul feroviar de marfă din Austria are ca rezultat o medie de 21 de ori mai redusă decât un camion. Fiecare tonă de mărfuri transportate pe calea ferată, mai degrabă decât rutier, are un impact imediat și economisește CO2.

Acest lucru face ca transportul auto să se mute pe căile ferate mai ecologice. Rail Cargo Group Rolling Highway (ROLA) permite acest lucru. Datorită ROLA, camioanele și convoaiele articulate acoperă părți ale traseului lor pe calea ferată. ROLA combină inteligent transportul rutier și feroviar într-un singur sistem de transport. Cu peste 170.000 de camioane transportate în fiecare an, RCG nu este doar principalul furnizor de autostrăzi-feroviare în Europa, ci ajută să se asigure că mediul poate respira din nou.



Foto&info: Rail Cargo Group