MDRAP a lansat licitația pentru 9 tramvaie de 18 metri pentru orașul Botoșani

MDRAP a lansat licitația pentru „Achiziționarea a 9 tramvaie unidirecționale cu lungimea de cca.18m destinate transportului public urban de călători”, vagoane ce sunt destinate orașului Botoșani. Valoarea contractului este de până la 72 milioane de lei, fonduri alocate prin Programul Operational Regional – POR. Achizitia se realizeaza in conformitate cu protocolul de asociere dintre Municipiul Botosani şi Ministerul Dezvolării Regionale şi Administraţiei Publice şi HCL 247/27.07.2018 a Consiliului Local Botosani. Tramvaiele vor fi livrate în termen de 24 de luni de la semnarea contractului. Ofertele pot fi depuse până la data de 03.06.2019, urmând ca atribuirea să aibă loc până la data de 03.12.2019. Tramvaiele vor fi alocate liniilor 101 și 102 din Botoșani.

Tramvaiele vor fi destinate transportului urban de călători, drept urmare în elaborarea ofertei se va ține cont de infrastructura existentă (liniile de tramvai cu ecartament normal de 1435 mm), condițiile de circulație, linia de rulare pentru tramvaie, respectiv linia de contact pentru alimentarea electrică. Tramvaiele trebuie să fie noi, să corespundă legislației naționale în vigoare și normelor europene cu privire la zgomot, să fie confortabile, cu podea 100% coborâtă pe toată suprafața disponibilă pentru pasageri, acționate în curent alternativ, cu echipamente electronice de putere și comandă cu microprocesor, cu recuperare de energie la frânare, cu viteza maximă de circulație de 70 km/oră, reglabilă, limitată electronic la 50 km/oră. Alimentarea tramvaielor se realiza de la firul aerian existent (conductor de cupru cu secțiunea de 100 mm2), prin intermediul unui pantograf.

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice din România, în parteneriat cu orașele România, și cu sprijinul JASPERS, implementează un proiect comun pentru achiziția de material rulant modern cu zero emisii pentru îmbunătățirea transportului public urban și facilitarea tranziției de paradigmă în direcția mobilității urbane durabile. Proiectul este cofinanțat din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020. Proiectul vizează exclusiv reînnoirea materialului rulant pe rute actualmente în operare, iar în urma analizei nevoilor pentru rutele incluse în proiect, a rezultat următorul necesar de vehicule:

A. Tramvaie de cca. 30 m: 16 bucăți;
B. Tramvaie de cca. 25 m: 17 bucăți;
C. Tramvaie de cca. 18 m: (62 bucăți total):
C1. Tramvaie unidirecționale cca 18m: 49 bucăți;
C2. Tramvaie bidirecționale cca 18m: 13 bucăți.
D. Troleibuze de cca. 18 m: 26 de bucăți;
E. Troleibuze de cca. 12 m: 40 de bucăți (dintre care 9 bucăți cu autonomie pe bază de baterii);
F. Autobuze electrice de cca. 18 m pentru condiții de șes: 56 de bucăți;
G. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de șes: 51 de bucăți;
H. Autobuze electrice de cca. 12 m pentru condiții de deal: 139 de bucăți;
I. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de șes: 81 de bucăți;
J. Autobuze electrice de cca. 10 m pentru condiții de deal: 70 de bucăți.



Foto: mobilitate.eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *