RATB anunță că traseul liniei 41 metrou ușor nu va fi schimbat din cauza lucrărilor la Magistrala 5
Bucuresti

STB anunță lansarea procedurilor prin care pensionarii vor beneficia de carduri de călătorie pentru transportul public din București

Începând cu data de 12.02.2019, Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA, începe distribuirea formularelor necesare pentru eliberarea abonamentelor de călătorie destinate pensionarilor care beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun.

Astfel, în prima etapă, persoanele cu domiciliul în Bucureşti, pensionate la limită de vârstă, pot solicita Centrelor de Emitere si Reîncărcare Carduri şi controlorilor legitimaţii călătorie, instrucțiuni cu privire la datele/ documentele pe care este necesar să le depună la orice unitate de vânzare (formularul completat însoţit de copia talonului de pensie şi a actului de identitate).

După completarea formularului tip, împreună cu o copie a talonului de pensie şi a actului de identitate, solicitantul le va depune la oricare Centru de Emitere si Reîncărcare Carduri al STB SA.
În urma colectării acestor documente, STB SA le transmite către Casa Naţională de Pensii Publice pentru verificare şi validare. După validare, STB SA va emite cardurile electronice şi le transmite, prin corespondenţă, către beneficiari, la adresele indicate de aceştia.

Pensionarii care au împlinit vârsta de 63 de ani, în cazul femeilor şi 65 de ani, în cazul bărbaţilor, pot opta, tot prin completarea formularului, pentru emiterea unui card de călătorie destinat însoţitorilor. Astfel, conform HCGMB 839/2019, persoanele care au domiciliul stabil în Bucureşti și sunt însoţitoare ale pensionarilor beneficiază de gratuitate pentru călătoria pe mijloacele de transport public ale operatorilor de transport ce prestează servicii de transport pe raza Municipiului Bucureşti.

Cardurile de transport vor permite două validări consecutive, una pentru posesorul de card nominal, respectiv pensionarul, şi una pentru însoţitorul acestuia.
Persoanele însoţitoare, beneficiază de această facilitate numai pe durata călătoriei în care însoţesc pensionarii deţinători ai unor astfel de carduri.

Cardul se emite pentru o perioadă de 12 luni.Info: STB.SA Presa

131 Vizualizări

One comment

  1. Am inserat câteva rânduri ,atasat deciziei dv și nu știu dacă au ajuns unde trebuie.
    Pe scurt rog a se revedea varianta aleasa pt eliberarea cardurilor respective.Se cer prea multe date iar prin copiile atașate s-ar deconspira date intime și confidențiale ,ce ar putea fi folosite de rău intenționați . Este și contra legii,care prevede ca nu pot fi obligati oamenii sa-și deconspire oriunde datele personale ca CI,CNP,Adresa exactă ,chiar și valoarea pensiei lunare…discuția poate fi articulata și de aceea va propun:
    Organizarea eliberării cardurilor de transport gratuit pt pensionarii din București in Centre speciale organizate de dv (cele deja existente) pe baza documentelor enunțate,dar care sa nu fie solicitate in copie,spre asigurarea Securității persoanelor.Baza documentației sa fie talonul de pensie pe ultima luna.Se pot face verificări și cine a dezinformat sa suporte rigorile legii
    Rămân Atașat acțiunii și pot participa la eventuale dezbateri
    Cu stima ,Al Videa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *