Stadler livrează încă 8 trenuri Kiss în Ungaria
Transport

Stadler livrează încă 8 trenuri Kiss în Ungaria

Operatorul maghiar de transport călători MÁV-START Zrt. și Stadler au semnat un contract cu privire la livrarea a 8 trenuri KISS EMU cu câte 6 vagoane etajate dublu-decker. Noile trenuri vor intra în serviciu în mod anticipat în prima jumătate a anului 2021. Prin această comandă, MÁV-START își mărește flota de trenuri etajate până la 19 trenuri KISS.

Trenurile de mare capacitate vor deschide un nou capitol în istoria căilor ferate din Ungaria, pentru că vor fi primele EMU etajate care vor funcționa comercial în țară. Noile trenuri vor opera în cele mai aglomerate linii ale suburbiilor capitalei dintre Budapesta-Vác-Szob și Budapesta-Cegléd-Szolnok. MÁV-START și Stadler au semnat anul trecut un acord-cadru pentru livrarea a până la 40 de unități, care pot fi exercitate sub formă de contracte de livrare diferite în următorii opt ani. Împreună cu acordul actual și contractul de livrare a 11 unități semnat în 2017, MÁV a comandat un total de 19 unități din cele 40 disponibile, iar obiectivul său este de a comanda și restul de 21 de unități. Proiectul este finanțat de Programul Operațional Integrat al Transporturilor (ITOP) al Uniunii Europene.

Unitățile multiple cu lungime de 155,88 metri, 2,8 metri lățime și 4,6 metri înalte vor consta din câte 6 vagoane. Trenurile vor găzdui 600 de persoane confortabil, adică cu 50% mai mulți pasageri în comparație cu o unitate de normală cu aceeași lungime. Trenurile vor fi echipate cu patru toalete, una dintre ele accesibil persoanelor cu mobilitate redusă, în timp ce în zonele multifuncționale vor oferi spațiu pentru patru scaune cu rotile, precum și douăsprezece biciclete sau cinci cărucioare. Vehiculele noi, proiectate în conformitate cu cele mai recente standarde de siguranță, vor fi echipate cu sisteme de control al trenurilor EVM și ETCS Level-2, ceea ce le va permite să ruleze la o viteză maximă de 160 km / h pe liniile modernizate de cale ferată din Ungaria . Confortul pasagerilor va fi îmbunătățit și mai mult de un sistem informatic de ultimă generație pentru pasageri, de aer condiționat de ultimă oră, de WIFI gratuit și de o calitate excepțională a călătoriei.


Foto&info: Stadler

288 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *