Stadler va livra noi loturi de rame Flirt pentru FNM Italia
Transport

Stadler va livra noi loturi de rame Flirt pentru FNM Italia

FNM S.p.A. și Stadler au semnat un acord-cadru pentru furnizarea de trenuri electrice interoperabile, aprobate pentru circulație în Italia și Elveția, dedicate serviciului transfrontalier TILO (Lombardia Ticino). Acest lucru va spori serviciul la schimbarea mersului în decembrie 2020. Trenurile vor fi închiriate către Trenord pentru a consolida serviciul TILO.

Acordul-cadru, care durează 8 ani, prevede o cantitate minimă garantată de 5 trenuri cu opțiunea pentru alte 4 trenuri. Acordul-cadru prevede, de asemenea, întreținerea completă de nivel 1 și 2. Valoarea totală a acordului-cadru este de 114.417.200 euro. Au fost semnate, de asemenea, două contracte de punere în aplicare, pentru 5 și respectiv 4 trenuri, în același timp cu acordul-cadru. Livrarea primelor 5 trenuri este prevăzută până în noiembrie 2020, livrarea celor 4 rămase va începe în iulie 2021.

Acestea sunt trenuri bidirecționale, cu șase vagoane, cu tensiune dublă (3 kV DC pentru Italia, 15 kV AC pentru Elveția) autorizate pentru circulație în cele două țări. Trenurile au o lungime de 104,9 metri, sunt formate din șase vagoane și oferă spațiu pentru un total de 655 de persoane, dintre care 244 pe scaune. Acestea sunt concepute pentru o viteză maximă de 160 km / h și vor fi compatibile cu flota TILO existentă.

În ceea ce privește tehnologiile și siguranța, se atrage atenția asupra următoarelor aspecte: iluminarea cu LED-uri, prizele electrice pentru reîncărcarea dispozitivelor electronice, sistemul de informare a pasagerilor, contorul de energie electrică, numărătorul de persoane, diagnosticarea la distanță și două grupuri sanitare. Trenurile vor fi, de asemenea, echipate cu cel mai modern și mai performant sistem de siguranță ERTMS / ETCS care, pe lângă asigurarea unor standarde de siguranță foarte ridicate, va permite creșterea traficului pe liniile de cale ferată.


Foto&info: Stadler

217 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *