Solaris va livra 54 de autobuze Urbino 18 CNG în Varșovia
Mobilitate

Solaris va livra 54 de autobuze Urbino 18 CNG în Varșovia

Reprezentanții Solaris Bus & Coach S.A. au semnat un contract pentru furnizarea a 54 de autobuze CNG Urbino 18 în Varșovia. Comanda a fost plasată de compania Arriva, care va fi responsabilă pentru serviciul de transport cu autobuzul pe rute selectate, câștigând o licitație publică ținută de compania de transport urban ZTM Warszawa în anul precedent. Chiar dacă există deja 1500 de vehicule de marcă Solaris care circulă în Varșovia, acest lucru va marca prima dată când producătorul a furnizat autobuze alimentate cu gaze în capitala Poloniei.

Urbino 18 CNG articulat va cuprinde o gamă de soluții verzi care asigură o reducere a emisiilor poluante în atmosferă. Autobuzele vor fi alimentate cu gaz natural comprimat care va fi stocat în rezervoarele montate pe acoperiș, cu un volum total de 1700 de litri. Constituind un amestec de hidrocarburi ușoare, CNG va fi adaptat pentru utilizarea într-un motor cu combustie, modelele comandate vor avea motoare Cummins de 8,9 litri cu o putere de 293 kW, respectând standardul Euro 6 extrem de restrictiv.

La bordul fiecărui autobuz vor fi 39 de scaune. Solaris va echipa vehiculele cu un set complet de sisteme electronice, inclusiv anunțuri vocale, supraveghere permanentă a interiorului și exteriorului autobuzului, sistem de numărare a pasagerilor și comunicare de urgență pentru șofer. Pasagerii vor putea achiziționa bilete la automatele de vânzare a biletelor, cu care vor fi echipate fiecare dintre vehiculele comandate. Emisia de zgomot a autobuzelor Solaris alimentate cu gaz va fi mai mică decât cea a modelelor diesel, care, în combinație cu un sistem de climatizare care acoperă întregul vehicul, va spori semnificativ confortul de călătorie.


Foto&info: Solaris Bus

135 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *