Siemens Mobility a prezentat primul tren din noua generație Mireo
Transport

Siemens Mobility a prezentat primul tren din noua generație Mireo

Primul tren al noii platforme regionale Mireo a fost finalizat. În lunile următoare, vor fi puse la dispoziție un total de 8 trenuri la Centrul de testare și validare al companiei (PCW) din Wegberg-Wildenrath. Înainte ca trenul să poată funcționa pentru prima dată în rețeaua feroviară din Germania, un program de testare extins trebuie să fie finalizat la PCW. În iunie 2020, Mireo este programat să înceapă serviciul în rețeaua din Valea Rinului din sud-vestul Germaniei, care este operată de unitatea regională de afaceri DB Regio a Deutsche Bahn. DB Regio AG a comandat un total de 24 de trenuri Mireo, prima comandă Siemens Mobility primit pentru platforma nou dezvoltată.

Mireo va fi folosit pentru serviciul regional pe traseul Offenburg – Freiburg – Basel / Neuenburg (Elveția) în timpul săptămânii și va opera în regiunea Kaiserstuhl de la Freiburg la Endingen / Breisach în zilele de duminică. Trenurile cu trei vagoane au 220 de locuri și o viteză maximă de 160 km / h. Designul lor interior combină un sentiment generos de spațiu cu confort și siguranță, inclusiv afișaje mari pentru informații, acces la internet și sisteme de supraveghere a securității (CCTV). Pasagerii vor avea scaune spațioase, aer condiționat CO2 si zone multifuncționale cu spațiu suficient pentru pana la 27 de biciclete. Pasagerii cu mobilitate redusă vor avea acces fără probleme la toalete. Toate ușile vagoanelor sunt echipate cu o platformă glisantă care unește în mod automat spațiul dintre platformă și tren pentru a ușura accesul pasagerilor.

Mireo oferă un design eficient din punct de vedere energetic și ecologic, bazat pe o carcasă din aluminiu, ușor sudată, autoportantă. Aerodinamica îmbunătățită a trenului, componentele eficiente din punct de vedere energetic și managementul inteligent al sistemului electric contribuie la economisirea resurselor și la reducerea emisiilor și zgomotului. În ansamblu, consumul de energie poate fi redus cu aproximativ 25% în comparație cu trenurile mai vechi. Materialele folosite în Mireo fac posibilă reciclarea a 95% din tren la sfârșitul duratei de viață.Foto&info: Siemens

217 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *