Încep exproprierile pentru noul bulevard cu linie de tramvai Prelungirea Ghencea
Bucuresti

Încep exproprierile pentru noul bulevard cu linie de tramvai Prelungirea Ghencea

Proiectul de hotarare privind exproprierile necesare pentru continuarea investitiei de largire a arterei Prelungirea Ghencea, a fost aprobat in sedinta Consiliului General al Municipiului Bucuresti din 31 ianuarie 2019.

Proiectul vizeaza declansarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privata situate pe amplasamentul lucrarii de utilitate publica “Penetratie Prelungirea Ghencea-Domnesti”, in vederea continuarii lucrarilor de interes public local.

te vorba despre peste 500 de parcele, valoarea totala estimata pe care o va plati este de aproximativ 20 de milioane de euro. Acest proiect este esential pentru deblocarea traficului in zona, noua artera va avea cate doua benzi pe sens, linie de tramvai in zona mediana, piste de biciclete, trotuare cu o latime de 6 m, spatii verzi intre trotuar si partea carosabilă.

Toate intersectiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate, iar cele cu strazile Brasov, Valea Oltului si Raul Doamnei vor fi semaforizate. Lucrarile presupun inclusiv extinderea retelei de apa si canalizare.

Avand in vedere toate modificarile fata de vechiul proiect, a fost stabilit un nou coridor de expropriere, avizat de Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara Bucuresti, in suprafata de 231.816 mp.


Foto: Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea

206 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *