Comisia Europeană impune guvernelor noi standarde CO2 pentru introducerea camioanelor și utilitarelor electrice
Transport

Comisia Europeană impune guvernelor noi standarde CO2 pentru introducerea camioanelor și utilitarelor electrice

În contextul reuniunii Consiliului decembrie în care cele 28 de state membre au adoptat poziția cu privire la primele standarde UE privind emisiile de CO2 pentru camioane, Asociația Europeană a Producătorilor de Automobile (ACEA) invită guvernele să adopte o balansare echilibrată și o abordare viabilă a acestei legislații, care va avea un impact enorm asupra viitorului industriei de vehicule grele.

Nivelurile de reducere a emisiilor de CO2 propuse de Comisia Europeană în mai – minus 15% în 2025 și minus 30% în 2030 – au stabilit o cale către atingerea obiectivelor Acordului privind climatul de la Paris. Cu toate acestea, aceste niveluri sunt foarte ambițioase și vor necesita o implementare rapidă și pe scară largă a noilor tehnologii de propulsie, iar multe dintre acestea nu sunt încă disponibile pentru introducerea pe scară largă pe piață.

ACEA sprijină ideea Comisiei Europene de a introduce stimulente specifice pentru a stimula inovația și absorbția camioanelor cu motor alternativ (așa-numitul sistem de “super-credite”). Cu toate acestea, este foarte preocupat de faptul că acest lucru ar putea fi adaptat pentru a include un “malus”, care ar penaliza producătorii care nu vând o cotă obligatorie de camioane cu emisii scăzute și acționare electrica. Industria este pregătită să continue reducerea emisiilor de CO2 din camioane, însă solicită factorilor de decizie să realizeze un echilibru corect între obiectivele de mediu și competitivitatea sectorului atunci când finalizează acest regulament.Sursa: ACEA
Foto: MAN

211 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *