Unitatea electrică cu baterii Bombardier TALENT 3 câștigă premiul Berlin Brandenburg pentru inovare
Transport

Unitatea electrică cu baterii Bombardier TALENT 3 câștigă premiul Berlin Brandenburg pentru inovare

Unitatea multiplă cu baterii BOMBARDIER TALENT 3 a fost onorată cu premiul renumit de inovare Berlin Brandenburg pe 30 noiembrie 2018. Trenul funcționează fără emisii, contribuind astfel semnificativ la mobilitatea ecologică. Poate fi utilizat pentru a lega liniile neelectrificate și pentru a înlocui trenurile diesel cu rame curate cu baterii. Un juriu distinct, cu 17 membri, a selectat unitatea multifuncțională alimentată de baterii, fiind unul dintre câștigătorii celor zece finaliști. Bombardier va aloca premiul de 10.000 de euro pentru a promova inovarea și responsabilitatea socială. O parte va fi folosită pentru a organiza un eveniment hackathon cu tineri (dezavantajați) și studenți pe tema “Train of the Future”, în colaborare cu Technische Universität Berlin (TU Berlin). Cealaltă parte va fi donată la Hospice pentru Copii Sonnenhof din Berlin.

“Acest premiu este un încurajator semnal al realizărilor echipei noastre și al angajamentului nostru de a furniza produse inovatoare și performante care rezolvă astăzi unele dintre cele mai mari provocări de mediu și mobilitate”, a declarat Pierre-Yves Cohen, Președinte, responsabil pentru produse și inginerie la Bombardier Transport. “Scopul nostru a fost acela de a dezvolta un tren silențios și ecologic pentru pasageri, oferind în același timp operatorilor din întreaga lume cea mai bună alternativă la trenurile diesel cu emisii ridicate, atât în ceea ce privește costurile, cât și siguranța. Suntem foarte mândri că anul viitor trenul cu baterii TALENT 3 va fi primul de acest care va intra în serviciul de pasageri în Europa în peste 60 de ani “.

Cu încărcarea ultra-rapidă și baterii litiu-ion BOMBARDIER MITRAC de înaltă performanță, trenul de cu baterii TALENT 3 ar putea funcționa astăzi pe mai mult de 30% din liniile neelectrice ale Germaniei. Datorită unei electrificări eficiente din punct de vedere al costurilor, chiar 75% din toate trenurile diesel din Germania ar putea fi operate cu energie electrică și fără a fi nevoie să se schimbe trenurile. Potrivit unui studiu independent comparativ realizat de Technische Universität Dresden (TU Dresden), trenul cu baterii ar fi cea mai rentabilă și fără emisii de CO2 alternativă la trenurile diesel în ceea ce privește costul total al proprietății pe întreaga durată de viață de 30 de ani.

Bateriile trenului sunt încărcate în timpul mersului, sau în timpul mersului sub linia aeriană sau cu ajutorul energiei de frânare recuperate. De îndată ce trenul se deplasează pe liniile neelectrice, bateriile montate pe acoperiș asigură alimentarea cu energie electrică într-un mod ecologic și eficient. Unitatea multiplă de baterii a fost dezvoltată în colaborare cu diverși parteneri de proiect. Acestea includ filiala DB Regio ZugBus Regionalverkehr Alb-Bodensee (transportul regional pentru regiunea lacului Constance), Nahverkehrsgesellschaft Baden-Württemberg (Compania regională de transport Baden-Wuerttemberg) și Organizația Națională pentru hidrogen și celule de combustibil (Nationale Organization Wasserstoff- und Brennstoffzellentechnologie) Tehnologie) și TU Berlin. Ministerul Federal al Transporturilor și Infrastructurii Digitale din Germania (BMVI) a contribuit la finanțarea proiectului cu un grant de patru milioane de euro.Foto&info: Bombardier Transportation

247 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *