Autoritatea pentru Reformă Feroviară are planuri pentru achiziția de locomotive și vagoane în valoare de 252 milioane de euro

Autoritatea pentru Reformă Feroviară are planuri pentru achiziția de locomotive și vagoane în valoare de 252 milioane de euro

Autoritatea pentru Reformă Feroviară (ARF) anunță lansarea unui proiect în valoare de 252 milioane de euro, fonduri ce pot fi obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, pentru achiziția de locomotive, vagoane și rame pentru transportul feroviar din România. Pentru acest proiect a început realizarea unui studiu de fezabilitate care va fi elaborat până la sfârșitul anului 2018.

Consorțiul selectat de BEI-PASSA a început să lucreze la elaborarea documentației necesare achiziției de material rulant pentru transportul public de călători. Proiectul este cofinanțat de Fondul European Regional de Dezvoltare prin Programul Operațional Asistență Tehnică şi de bugetul de stat, are o durată de 20 luni şi va avea ca rezultat un studiu de fezabilitate în vederea pregătirii achiziţiei de material rulant, pregătirea contractelor de servicii publice în conformitate cu normele europene, specificaţii pentru proiectul de achiziţie de material rulant şi asistenţă în completarea cererii de finanţare pentru achiziţia de material rulant.

Miercuri, 16 mai 2018, a avut loc întâlnirea inițială a președintelui Autorității pentru Reformă Ferovară (A.R.F.), Gigi Gavrilă, cu reprezentații firmei de consultanță desemnată, pe bază contractuală, de către experții BEI-PASSA să elaboreze documentația necesară pentru achiziția de material rulant, care va sta la baza întocmirii caietului de sarcini și din care va rezulta numărul şi tipul vehiculelor feroviare ce vor fi achiziţionate de A.R.F., pentru utilizarea ulterioară în transportul public feroviar de călători.

Pe agenda discuțiilor s-au regăsit subiecte legate de consultanța studiului de fezabilitate, specificațiile funcționale pentru achiziția de material rulant, identificarea principalelor nevoi ale pieţei de material rulant din România, cerinţele tehnice ale viitoarei achiziţii de material rulant în funcție de costurile ciclului de viață și de întreținere, organizarea licitațiilor pentru contracte de servicii publice și procurarea materialului rulant, etc.

După finalizarea serviciului de consultanță estimată pentru octombrie 2018, A.R.F. va aviza în CTE (Consiliul Tehnico-Economic) documentația care va sta la baza întocmirii caietului de sarcini și o va transmite la ANAP spre validare, etapă după care va urma publicarea în Serviciul Electronic de Achiziții Publice (SICAP) și în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene – JOUE.



Sursa: ARF
Foto: Andrei Marian

1.537 Vizualizări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *