Alstom a deschis o fabrică de rame Coradia Stream în Polonia
Transport

Alstom a deschis o fabrică de rame Coradia Stream în Polonia

Alstom și Nederlandse Spoorwegen (NS), operatorul feroviar național din Olanda, au deschis oficial noua linie de montaj dedicată trenurilor Intercity Next Generation (ICNG) care vor fi produse în fabrica Alstom din Katowice, Polonia, una dintre cele mai mari uzine ale Alstom din întreaga lume. Această nouă linie de montaj oferă cele mai noi tehnologii și procese aplicate pentru a îmbunătăți performanța și a reduce timpul de fabricație.

Cu o suprafață de 6.500 de metri pătrați, noua sală de amenajare include 20 de stații de lucru, reprezentând întregul proces de la pre-montaj la cablare și amenajări interioare. Asamblarea și montarea caroseriei, vopsirea și testarea finală se realizează în hale separate. Peste 500 de angajați sunt implicați în prezent în proiectul ICNG în diferite unități Alstom din întreaga Europă, cu peste 110 pe această nouă linie de montaj în Katowice. Acesta este concepută pentru a produce un tren în fiecare zi lucrătoare.

Conform termenilor contractului acordat companiei Alstom în iulie 2016, Alstom va furniza trenurilor NS 79 Coradia Stream în versiunea intercity cu o viteză maximă de 200 km / h și o capacitate totală de pasageri a flotei de 25.000 de călători. Trenul complet se bazează pe trei tipuri de vagoane – vagoane de tracțiune, vagoane intermediare și finale, care oferă o capacitate optimizată pentru cerințele operaționale. Acest design flexibil permite lungimea trenului să varieze de la trei la zece mașini. Pentru NS, Alstom va furniza o versiune cu 8 vagoane si o versiune de 5 vagoane. Primele trenuri vor fi livrate începând cu ianuarie 2020. Acestea vor circula pe rețeaua națională olandeză pe linia de mare viteză Amsterdam-Rotterdam-Breda în 2021 și pe coridorul Den Haag-Eindhoven în 2022. Contractul total este de peste 800 de milioane de euro, cu posibile opțiuni pentru mai multe trenuri.Foto&info: Alstom

185 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *