Alstom și regiunea Auvergne-Rhône-Alpe prezintă primul Corvia Polyvalent pentru linia transfrontalieră Léman Express
Transport

Alstom și regiunea Auvergne-Rhône-Alpe prezintă primul Coradia Polyvalent pentru linia transfrontalieră Léman Express

Alstom a prezentat primul tren regional finalizat Léman Express pentru linia CEVA transfrontalieră la uzina sa din Reichshoffen. În total, 17 trenuri Régiolis aparținând gamei Coradia Polyvalent au fost comandate de SNCF, finanțate integral de regiunea Auvergne-Rhône-Alpes. După aproape 24 de luni de teste efectuate în Republica Cehă (inelul de testare feroviar), Franța și Elveția, primele livrări vor începe în vara anului 2019, iar intrarea în serviciul comercial este programată pentru mijlocul lunii decembrie 2019. Trenurile Coradia Polyvalent Léman Express aparțin gamei de trenuri Alstom Coradia, dintre care 312 au fost vândute în nouă regiuni franceze. Flota a parcurs deja peste 50 de milioane de kilometri în serviciul comercial.

Trenurile au fost adaptate cerințelor liniei CEVA transfrontaliere franco-elvețiene: configurate în versiunea lor suburbană, fiecare tren de lungime de 72 de metri poate transporta până la 204 de pasageri așezați, cu viteze de până la 140 km / h, în conformitate cu certificatul elvețian. Concepute pentru a asigura legăturile transfrontaliere grație tehnologiei ERTMS, trenurile pot funcționa pe mai multe tipuri de tensiuni de rețea.

Pentru a optimiza fluxurile de călători și pentru a reduce timpul de oprire în stații, trenurile Coradia Polyvalent Léman Express sunt echipate cu podea joasă, cu șapte uși pe fiecare parte. De asemenea, modelul este primul tren care respectă standardul PRM-STI. Interiorul oferă un confort sporit, datorită scaunelor dotate cu lămpi individuale de citire și prize, precum și zone dedicate pentru biciclete și bagaje. Calitatea călătoriei este, de asemenea, îmbunătățită prin ferestre mari și niveluri reduse de zgomot.Foto&info: Alstom

119 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *