ABB va instala echipamente de încărcare pentru autobuzele electrice din Gothenburg
Mobilitate

ABB va instala echipamente de încărcare pentru autobuzele electrice din Gothenburg

ABB a câștigat o comandă pentru furnizarea încărcătoarelor electrice de înaltă putere pentru cele 30 de autobuze complet electrice în orașul Gothenburg, Suedia, un oraș dedicat dezvoltării și testării soluțiilor pentru un transport public durabil. Încărcătoarele de la ABB vor fi livrate în vara anului 2019, operațiunile urmând să înceapă în octombrie. Detaliile financiare ale contractului nu au fost divulgate.

Viziunea pe termen lung a orașului este implementarea unui număr cât mai mare de autobuze electrice pe străzile sale. Cheia pentru realizarea acestui obiectiv este electrificarea liniei 60, una dintre cele mai aglomerate linii de autobuz din Gothenburg, împreună cu liniile 59 și 62. Aceasta va conduce la reducerea emisiilor de substanțe dăunătoare mediului și la un mediu urban mai silențios și mai calm pentru locuitorii orașului. În cursul anului 2018, aproape 6,9 milioane de călătorii au fost efectuate pe linia 60 și aproximativ 780 000 de călătorii pe liniile 59 și 62.

Implementarea autobuzelor electrice necesită o nouă infrastructură de încărcare. Autobuzele pe linia 60 vor fi încărcate cu încărcătoare de înaltă putere de 300kW de la ABB, o soluție modulară bazată pe opțiunea OppCharge, o interfață deschisă pentru încărcarea cu curent electric direct (DC), care oferă o încărcare de mare putere printr-o conexiune automată pe acoperiș.
Autobuzele vor fi reîncărcate în doar trei-șase minute în depoul din Kruthusgatan și vor fi încărcate rapid la punctele finale ale liniei din Masthugget și Redbergsplatsen.Foto&info: ABB

85 Vizualizări

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *